Vad är ett flytande tak, dess fördelar och nackdelar

Den moderna byggbranschen utvecklar ständigt nya takmaterial för att säkerställa ett maximalt skydd för takets tak från de negativa effekterna av yttre faktorer. Nyligen har många nya beläggningar uppträtt, men det vätskeformiga taket är fördelaktigt på grund av sina unika egenskaper och enkel installation. Huvuddragen i det flytande taket är att det kan appliceras på taket av vilken form som helst, vilket gör en sömlös vattentät yta. Montering av ett vätsketak är enklare och snabbare än valsmaterial, medan det inte finns något avfall så att du snabbt och noggrant kan täcka stora ytor.

Vad är ett flytande tak

Taket måste på ett tillförlitligt sätt skydda byggnadens tak mot fukt och andra negativa yttre faktorer. Det finns ett stort urval av material som används för att täcka taket, men nya visas ständigt. En sådan nyhet är det flytande taket.

I folket kallas vanligtvis detta flytande gummi, det är en modern och högkvalitativ hydroisolator som gör att du effektivt kan skydda taket på ett hus eller någon annan byggnad mot fukt och andra naturfenomen. En egenskap hos detta material är att efter applicering börjar det nästan omedelbart att härda, och resultatet är ett högkvalitativt och pålitligt sömlöst membran.

Med flytande tak kan du på ett tillförlitligt sätt skydda taket från de negativa effekterna av fukt

En annan egenskap som med fördel skiljer vätsketaket bland annat material är att det inte finns några begränsningar för det på takets yta och form. Den kan appliceras på ytan av någon form, medan det specificerade materialet är lättare att hantera stora områden än små.

Vätsketaket täcker och skyddar på ett tillförlitligt sätt sådana problematiska delar av taket som parapeter, baldakiner, abutments från fuktpenetration. Den kan appliceras på nästan vilken beläggning som helst:

  • betongrör;
  • metallyta;
  • rullmaterial;
  • skiffer;
  • kakel;
  • ett träd.

Vätsketaket används både när du skapar taket och under restaureringen. Till skillnad från liknande rull- och membranmaterial används den kalla installationsmetoden här, så den är mer mångsidig och enklare och snabbare att montera.

Vätsketäckning kan appliceras på både plana och stigande tak

Det finns ett antal fördelar som skiljer vätsketaket jämfört med andra takmaterial:

  • lång livslängd
  • högt motstånd mot ultraviolett strålning;
  • möjligheten att använda för reparation av taket, inklusive applicering av den gamla beläggningen;
  • enkel lagring - beläggningen hälls i fat, eftersom den är i flytande tillstånd;
  • förmågan att täcka taket av någon form och vilken storlek som helst;
  • hög vidhäftning med de flesta byggmaterial
  • låg konsumtion - 1-3 kg flytande tak är tillräckligt per kvadratmeter tak;
  • snabb bildning av en sömlös, flexibel, fuktsäker beläggning; Elasticiteten hos flytande gummi är upp till 2000%
  • Inget behov av att använda eld och vatten när den används
  • korrosionsbeständighet;
  • förmågan att motstå värme, frost och stora temperaturfall.

Även om det flytande taket har ett stort antal fördelar, finns det inga ideala byggmaterial, så det finns några nackdelar med det, vilket måste beaktas vid valet:

  • hög känslighet för vätskor innehållande olja, därför är det nödvändigt att utesluta deras genomträngning av taket;
  • Komplexitet av demontering - borttagning av sådan beläggning är inte lätt, men det är inte nödvändigt, om det är skadat behöver du bara applicera ett nytt lager av flytande tak.
  • hög kostnad, men kompenseras av kvaliteten och användarvänligheten.
  • Behovet av att använda speciell utrustning för sprutning.

Med tanke på alla fördelar och nackdelar med ett flytande tak blir det tydligt att det här är en universell beläggning som gör det möjligt att effektivt skydda tak av någon form från de negativa effekterna av fukt och andra naturliga faktorer.

Flytande takmaterial

Eftersom vidhäftningen av det flytande taket till basen sker på molekylär nivå har den god vidhäftning. Därför täcker detta material taken i olika byggnader:

  • flera våningar och privata hus;
  • nöjes- och köpcentrum;
  • industriföretag och lager;
  • administrativa byggnader.

Det finns tre huvudtyper av flytande takläggning:

  • bulkmassan hälls på taket, varefter den är jämnt fördelad över den;
  • sprutas - beläggningen appliceras med hjälp av specialutrustning på kallt sätt, vilket garanterar hög kvalitet och snabbhet vid installationen;
  • målning - materialet fördelas över ytan med en borste eller rulle utan användning av teknik, så det här alternativet används på små tak.

Vätskegummi för takläggning

Vätskegummi kan vara av två typer:

  1. Enstaka komponent. Säljs redan i färdigt skick och är fullt förberedd för applicering på taket.
  2. Multi. Ett sådant material består av flera komponenter, men det måste finnas en katalysator och ett grundelement.

Namnet "flytande gummi" förmedlar inte själva materialets väsen, en sådan term är endast vald för konsumenternas bekvämlighet. Om vi ​​pratar om beläggningens utseende, liknar det verkligen gummi, eftersom det är visköst och vattentätt. Till skillnad från konventionellt gummi, som är baserat på gummi, är flytande gummi gjord av bitumen.

Externt är flytande gummi en viskös massa som appliceras på ett kallt sätt och härdar sedan snabbt. Den har en vattenbas, därför är den säker för miljön, och snabb stelning gör det möjligt att påskynda byggarbetet.

Vätskegummi är en tjock, mjuk massa som snabbt hårdar och bildar en slät och slitstark beläggning.

Beläggningen har tillräcklig volatilitet, så den kan appliceras på både plana och lutande tak och även på vertikala ytor. Tack vare användningen av olika bitumener och tillsatser förlorar sådant material inte dess ursprungliga egenskaper vid temperaturer från -50 till +60 o C. På grund av dess höga plasticitet exfolierar detta material inte när temperaturen och fuktigheten förändras, såväl som när ytan vibrerar.

Livslängden för flytande gummi är 20 år eller mer och om så behövs kan en sådan yta snabbt repareras. Den kombinerar bra med vattenbaserade färger, så du kan välja en färg som matchar byggnadens övergripande utformning.

Mastic tak

Mastertak har i grunden ett bitumenbindemedel. Den behåller sina vattentäthetskarakteristika vid temperaturer från -50 till +120 o C och kan användas som basrock eller för att reparera ett befintligt tak.

Det finns dessa typer av mastic tak:

  • förstärkt - består av 3-4 lager mastik, som är förstärkt med glasfiber, glasfiber eller glasfiber;
  • obearbetad bitumenemulsion, belagd med ett mastiskt skikt upp till 10 mm tjockt;
  • kombinerad - mastic fungerar som ett underlag och rullade material lims på den. Detta gör det möjligt att använda billigare komponenter.

Oförstärkt och förstärkt mastodäck på toppen är täckt med fint grus eller färg.

Efter att ha lagt mastiskt tak strökt med fint grus eller färg

Det rekommenderade antalet lager av mastik och armeringsmaterial varierar beroende på takets lutning:

  • från 2,5 till 10 o - det är nödvändigt att applicera 3 lager mastic, 2 lager armeringsmaterial och 1 lager grus;
  • från 10 till 15 o - 2 lager av mastic, 2 förstärkande lager och 1 lager av grus;
  • från 15 till 25 o - 3 lager mastic, 2 lager armeringsmaterial och 1 lager färg.

Vätskeglas för att täcka taket

Vätskeglas är en vattenhaltig lösning av kalium- eller natriumsilikater. Resultatet är en genomskinlig komposition som efter applicering på ytan skapar en stark och fuktsäker film på den.

Natriumvätskeglas ger ytan tillförlitlig vattentätning och brandbeständighet. Kaliumglas ger hög motståndskraft mot de negativa effekterna av regn, snö och syror.

Vätskeglas ger inte bara vattentätning utan även brandskydd av taket

Vid vattentätning av taket med flytande glas erhåller man följande egenskaper:

  • kemisk resistans;
  • ökad densitet på grund av fyllning av alla hålrum och sprickor med flytande glas;
  • skydd mot mögel, eld och fukt.

För att täcka taket med flytande glas kan användas sådana former:

  1. Genomträngande. Vätskeglas späds med vatten i förhållandet 1:10, varefter flera lager appliceras på taket med en pensel eller sprutpistol. Det tar 3-5 timmar att torka varje lager och tjockleken kan vara 2-20 mm.
  2. Snabb lösning. För att skapa den, använd cement, sand och flytande glas. Närvaron av flytande glas gör att du kan öka polymerisationen av kompositionen i 2 gånger, och det visar sig mycket hållbart. Denna lösning appliceras med en spray. Med denna metod kan du snabbt och noggrant eliminera läckage och skador på taket.

Vattentätning taket med flytande glas har följande fördelar:

  • hållbar och vattentät beläggning;
  • låg kostnad;
  • liten förbrukning av material.

En av nackdelarna med att använda flytande glas är dess snabba kristallisering när den blandas med cement. För att skydda silikatvattentätningen är det dessutom nödvändigt att rulla material som skyddar mot skador och utlakning med vatten.

Taket är bituminöst och polymert

Nyligen har byggmarknaden bitumenpolymertak. Det finns ett stort utbud av sådana material, både inhemska och utländska, såsom BLEM-20, BAEM (Ryssland), BEM-T (Ukraina), Kerakozhd (Finland) och Mekopren (Frankrike).

Bitumen-polymermastikan behåller sina egenskaper vid temperaturer från -50 till +120 grader

Beroende på typ kan materialet också stå emot temperaturer från -50 till +120 o C. Jämfört med konventionell bitumenmastik har polymerbitumenbeläggningen flera fördelar:

  • kan appliceras på våt basis;
  • har högre adhesion till olika material;
  • brand och explosion säker.

Utöver det faktum att polymerbitumenmastik används för vattentätande tak av byggnader för olika ändamål, används den också för att isolera fundament, balkonger, källare och källare samt för korrosionsskydd av utrustning.

Takets enhet under vätsketaket, särskilt isoleringen

Även om det flytande taket kan ordnas på olika baser, men oftast är det gjord på armerade betongplattor som har en plan yta. För att förbättra vidhäftningen i vissa fall kan plattorna vara primerad sandcementmortel. Mastik kan appliceras med eller utan ett förstärkningsskikt. Tjockleken på varje lager av ett sådant tak är ca 2 mm. För att applicera nästa lager måste du vänta tills den föregående är torr.

Förstärkning kan utföras över hela takets yta eller endast i ställen för kompisar och korsningar. Vissa tillverkare rekommenderar att du fyller underlaget före applicering av vätsketaket. Om så är fallet säljs primern vanligtvis komplett med basmaterialet. Om du köper det separat måste du välja en primer (primer) som är kompatibel med det flytande taket.

För att ytterligare skydda taket från negativ ultraviolett strålning kan du använda en aluminiumbaserad topplack. Ett billigare alternativ är att använda bra grus.

Takpannan på taket av ett flytande tak består av följande material:

  • ångspärrfilm;
  • isolering;
  • skyddskåpa;
  • primer (primer);
  • förstärkande skikt;
  • huvudmaterial
  • skyddande skikt. Vätsketäckning kan appliceras både på befintlig beläggning och på det nya taket.

Om du behöver isolera taket innan du applicerar ett flytande tak läggs det isolerande materialet. Det kan vara skum, mineralull, expanderad lera etc. Efter installationen av isoleringen är den stängd med en cementplåt, och efter det torkas appliceras flytande takläggning. Nu finns det modern vätskeisolering som appliceras på takets botten och skapar en sömlös fuktsäker yta.

Oberoende tillämpning av ett flytande tak

Om du bestämmer dig för att täcka taket med ett flytande tak själv, så är det inget komplicerat med det. För kvaliteten på detta arbete är det nödvändigt att bli bekant med tekniken och sekvensen av alla processer, att förvärva alla nödvändiga material och verktyg.

Det finns flera sätt att applicera en sådan beläggning:

  1. Bulkmetod. Takytan är täckt med en bitumenemulsion, vars skikt borde vara 1-2 mm. Vid nästa steg appliceras flytande gummi på taket i små portioner, varefter det fördelas med pensel eller rulle, vilket uppnår en tjocklek av 2-3 mm. Det andra skiktet kan appliceras efter 5-10 minuter. Med den här metoden kan du täcka plana tak, men för konstruktioner med stor lutning gäller det inte.
  2. Färgning. Gör en lösning som består av 30% vatten och 70% flytande gummi, varefter det appliceras på ytan med en rulle eller borste. Vi måste vänta några timmar så att det är helt torrt. Det andra skiktet appliceras vinkelrätt mot det första 2-3 mm skiktet som är utspätt av gummi. Denna teknik är lämplig för små områden, liksom för tak med stor lutning.
  3. Sprutning. För att utföra arbetet används en speciell enhet, till vilken en behållare med flytande gummi och kalciumklorid är ansluten. Denna lösning gör att du snabbt och effektivt kan applicera materialet med ett lager av 2-4 mm. Sprutningsanordningar kan fungera på bensin eller från nätverket. Med hjälp kan flytande gummi appliceras på de plana och plana tak som har ett stort område.

Erforderliga verktyg

För att få ett flytande tak behöver du följande utrustning:

  • borste eller rulle; Vid applicering av vätsketaket manuellt med borste eller rulle
  • särskild utrustning för applicering av metoden för luftfri sprutning; För att placera ett flytande tak på de stora områdena används specialutrustning som kan fungera på bensin eller el
  • andningsskydd och skyddsglasögon; Andningsskydd och skyddsglasögon är nödvändiga för personlig säkerhet.
  • kostymmålare. Skyddsdräkt är nödvändigt för att skydda kläder från ingrepp av flytande gummi.

Video: Installation för applicering av flytande gummi

Vätsketäckteknik

För att snabbt och effektivt kunna applicera ett flytande tak måste du använda speciell utrustning. Den har en spray i vilken två komponenter blandas och den färdiga kompositionen matas till ytan. Eftersom kostnaden för sådan utrustning är hög bör du inte köpa den, det blir mycket billigare att hyra det.

Arbetsflödet består av följande steg:

  1. Ytbehandling. Ta i detta skede bort alla stora skräp från taket med en kvast eller kvast och behandla sedan med en industriell dammsugare. Vid stor förorening kan du använda en handfat, men då måste du vänta tills taket torkar. Ytan rensas av skräp.
  2. Primer. Den rensade grunden täcks av en primer (primer). Den appliceras i ett rikt lager och jämnt fördelat över hela ytan så att det inte finns något överskott. Om taket är täckt med valsat material, kan primern inte användas. Primer jämnt fördelad över hela ytan.
  3. Torkar basen. Inget ytterligare arbete kan utföras tills basen är helt torr. Det kan ta ungefär en dag, allt beror på tjockleken på primerskiktet och omgivningstemperaturen.
  4. Utrustning förberedelse. Om du hyrde en enhet eller köpt en ny, var noga med att läsa instruktionerna. Därefter anslut slangarna, sprutan och behållarna med flytande gummi och kalciumklorid. Tänk på att de flesta av dessa installationer fungerar från 380 V, så du måste hitta en plats för att ansluta till nätverket. En spruta och slangar är anslutna till kompressorn och ansluten till elnätet.
  5. Tätning av leder och adjunktioner. För att stärka lederna och stöttorna fäster du förstärkningstejpen.
    Alla anslutningar och kompisar är förstärkta med förstärkningstejp.
  6. Bearbetningar leder. För det första appliceras kompositionen på korsningen och lederna från ett avstånd av 10-15 cm från deras yta. Alla fogar kvalitativt behandlade med flytande gummi, vilket orsakar det från ett avstånd av 10-15 cm
  7. Ritning av det första lagret. Över hela takets yta appliceras det första skiktet av vätsketaket. Det är nödvändigt att hålla sprutad i en liten vinkel på ett avstånd av 30-40 cm från basen och för att göra rörelser åt höger och vänster, varje gång ca 1-1,5 meter. Applicera flytande gummi på huvudytan bör ligga i en vinkel från ett avstånd på 30-40 cm
  8. Ritning av det andra lagret. Om förstärkande material inte används används ett andra skikt på 10-15 minuter. Om flera dagar har gått sedan den första bearbetningen och damm har avgjort på ytan, måste substratet avfettas ytterligare för att säkerställa maximal vidhäftning. Det första lagret av vätsketaket är grått och det andra är vitt. Det beror på att det sista laget är färdigt, så det är mer estetiskt attraktivt och dyrare, det finns inga andra skillnader mellan dem. Det andra skiktet appliceras 10-15 minuter efter sprutning av den första
  9. Torka ytan. Det är nödvändigt att ge tid för ytan att torka, du kan gå på den på andra dagen. Ytan ska torka, efter en dag kan du gå på den

Video: processen med att applicera ett flytande tak med hjälp av specialutrustning

Reparation av taket på det flytande taket

Detta material kan användas för att reparera ett tak som tidigare behandlats med ett flytande tak eller ytor täckta med valsade eller andra material.

Vätsketak kan reparera material

Vätsketaket gör det möjligt att skapa en sömlös täckning som inte behöver mekanisk armatur. En annan fördel är att materialet appliceras i minst två lager, medan de måste vara i kontrastfärger. Detta eliminerar möjligheten att hoppa över, så att du får en jämn och högkvalitativ beläggning.

Vätsketak kan effektivt reparera platsen för korsning och kompisar. Det är svårt att säkerställa täthet med valsade material. God flytbarhet av ett vätsketak både vid höga och låga temperaturer, liksom dess brandsäkerhet gör det här materialet optimalt för reparationer.

Joder och kompisar måste smörjas med flytande gummi, så får du en jämn och lufttät beläggning, överlägsen kvalitet i valfri rollmaterial

Om taket tidigare var täckt med ett flytande tak, då för att reparera det, räcker det att rengöra ytan och applicera sedan ett nytt lager. Hög vidhäftning möjliggör användning av detta material för takreparation från nästan vilket material som helst.

Om den gamla beläggningen är i normalt skick, rensas den av skräp, varefter ett lager av flytande tak appliceras. Vid behov kan ytan vara helt eller delvis förstärkt. Om den gamla beläggningen är dålig, måste den vara helt avlägsnad och göra ett nytt flytande tak.

Video: Använd ett flytande tak för att reparera taket

Vätskegummi är ett optimalt takmaterial som används för alla typer av tak. Den kan användas som en fristående eller extra täckning, vilket ytterligare ökar dess popularitet. Taket på det flytande taket får pålitligt och högkvalitativt skydd mot regn, snö och sol och kommer att tjäna mer än ett dussin år. Vid skada på en sådan beläggning är det tillräckligt att applicera ett annat lager så att dess ursprungliga egenskaper återställs fullständigt.

Polyurea eller flytande gummi

Sidor 1

Du måste logga in eller registrera dig för att skriva ett svar.

Inlägg [8]

1 tema från hacbox 2012-01-13 14:46:07

  • hacbox
  • Ny medlem
  • inaktiv
  • Registrerad: 2012-01-13
  • Inlägg: 2

Ämne: Polyuretan eller flytande gummi

Polyurea eller flytande gummi?
God dag! Snälla berätta vad är det bästa materialet att täcka taket på ett befintligt lager av rubyroid (bikrost) volym på ca 1200-1300 m2. Vilka är fördelarna eller nackdelarna med dessa material till varandra?

2 Svar från Alexander Sergeevich 2012-01-13 18:54:44

  • Alexander Sergeevich
  • administratör
  • inaktiv
  • Registrerad: 2009-09-30
  • Meddelanden: 143

Re: Polyurea eller flytande gummi

Flytande gummi - konceptet är för vanligt, många kallar det flytande gummi - allt som kan spridas eller sprutas. Och efter härdning är materialet väldigt elastiskt (förlängning av 200% eller mer), så det är inte helt klart vilken typ av material i fråga.
Vissa kunder kallar flytande gummi polyurea.
För ett mer exakt svar, specificera vilken typ av material "Flytande gummi" i fråga.
Det skulle vara önskvärt att klargöra märket polyurea, eftersom även en sådan högteknologisk råvara som polyurea har sina egna "favoriter" och sina egna "outsidare".
Men i samband med sprayning av polyurea sammanfaller pris / kvalitet nästan alltid.

3 Svar från hacbox 2012-01-15 13:04:57

  • hacbox
  • Ny medlem
  • inaktiv
  • Registrerad: 2012-01-13
  • Inlägg: 2

Re: Polyurea eller flytande gummi

God dag! Jag menar ett tvådomponent sprutat flytande gummi som ett företag som Profix eller Technoprok, som är konstruerat för att reparera och vattentäta taket. Det här materialet är säkert 2-3 gånger billigare än polyurea, men frågan är vilket material som är bättre och mer praktiskt för taksprutning, och varumärket polyurea för jämförelse skulle vilja använda företaget "Huntsman-NMG" tvåkomponent.

4 Svar av Alexander Sergeevich 2012-01-18 16:31:57

  • Alexander Sergeevich
  • administratör
  • inaktiv
  • Registrerad: 2009-09-30
  • Meddelanden: 143

Re: Polyurea eller flytande gummi

Vätskegummi Technoprok är en polymer-bitumenkomposition som polymeriserar när den interagerar med en saltlösning. Det resulterande membranet är en fin porös struktur (på grund av vilken den är så elastisk), med några av porerna öppna och i stand att absorbera fukt. Frost som förvandlar denna fukt till is förstör det ursprungliga membranet, vilket i svåra frost inte är så elastiskt som vid test. Beläggningar utvecklas i väst för ett hårt klimat (frost eller inte alls - Förenta staterna, Israel, Sydeuropa, Australien eller Mellaneuropa är inte så starka). Under reala ryska förhållanden är livslängden hos sådana beläggningar inte mer än två eller tre år, med den deklarerade förbrukningen av material och lite mer med dubbel konsumtion. Problem - allt detsamma, som är karakteristiska för alla polymer-bitumenbeläggningar - sprickbildning. Därför rekommenderar vi inte att du använder sådana material på tak på grund av vår erfarenhet av att använda denna teknik.
När det gäller Huntsman-NMG polyurea skulle jag vilja säga följande: Polyureangata är hybrider (dvs varken ren polyuretan, men blandningar med polyuretaner), vilket medför vissa begränsningar för ytbehandling och användningsförhållanden, och ibland också hårt. Så det var för några år sedan, den senaste utvecklingen inom polyureatekniken i företaget Huntsman-NMG, säger de, har väsentligt förändrat situationen. Vi har inte testat dem. Generellt är det lättare att arbeta med ren polyurea, trots att det är betydligt dyrare, vilket garanterar bra resultat. Garanti - En grym sak ur företagets synvinkel och det som behövs för slutkunden. I ditt fall så förstod vi den här personen, så det är upp till dig att göra ett val, i slutändan ger du dig själv en garanti.

5 Svar från regionfox 2014-07-01 10:30:18

  • regionfox
  • Ny medlem
  • inaktiv
  • Registrerad: 2014-07-01
  • Inlägg: 1

Re: Polyurea eller flytande gummi

Jag håller inte helt med det faktum att bitumenpolymeremulsionen beter sig dåligt i kallt väder. Till exempel, när man använder flytande tvåkomponentgummi, sker detta inte exakt)) Det kontrollerades både i St Petersburg och Murmansk. Vad gäller den finansiella frågan är komponenterna och utrustningen för att applicera emulsionen mycket billigare än för polyurea. Om du behöver exakt vattentätning (inte uppvärmning), är bitumenpolymeremulsionen den mest

Vätskegummi eller smält tak?

Det är nödvändigt att rulla upp taket på det underjordiska garaget och bakväggen - det strömmar kraftigt i regnet och fjäder i tinningen.

Det är en stark önskan att prova ett tvådels flytande gummi. Det finns en högtrycks wagner, gummi säljs i Novosibirsk (Technoprok Israeli). Är det värt det eller är det inte värt att gå och göra som allt - en roll i 2 lager?

gummi-bitumen mastic i folk. 10l = 550r. Billiga och arg.

Och jag skulle rekommendera professionella golv, som byggdes om 5-7 år kommer återigen att kräva reparation

Ledsen att bryta in, men jag har nästan samma uppgift att vattentät basen, så jag bröt mitt huvud än en bipole i ett lager eller bikrost men i 2? Berätta för mig specialisterna

Och kanske först vattentätning går tjockt i centimeter. kommer definitivt inte att flöda.

Köp bullar, sälja bagels.

underjordiskt garage i staden, det finns många av dem i linjen - däck kommer inte att fungera. på det händer också människor går.

Intresserade recensioner om flytande gummi. Monokomponentmastik för 550 r från de nationella är inte riktigt det - du behöver en massiv matta med bra elasticitetsindikatorer med motståndskraft mot yttre påverkan.

Vi täckte garaget i kooperativet med en bipolem i ett lager det året. Jag gillade materialet, täckte snabbt, inget läckte någonstans. För hållbarhet kommer jag inte att berätta för dig.

men för penetrationen trodde inte? Du isolerar väggarna, det går fortfarande genom golvet om grundvattennivån är hög

Wick populär oro, associate professor vid avdelningen för repressiv yrkesutveckling.

Bipol K - med grovkornigt dressing på framsidan och en polymerfilm på svetssidan av banan; Den appliceras på apparaten av det övre skiktet på en takmattan. Livslängd 10-15 år

det vill säga det undre skiktet på mattan nr?

Tja och: Livslängden på galvaniserad professionell golv - 25-30 år

dubbelt så lång sikt.

Med en väl valda profil blir det svårt att gå på den. Att gå på taket är inte alls önskvärt, och det är inte säkert.

Wick populär oro, associate professor vid avdelningen för repressiv yrkesutveckling.

Hur täcker man ett garage i linjen med ett professionellt golv, när det finns fotbollsplan, gångstig etc. på toppen?

Det professionella arket är inte dåligt för ett privat garage, kooperativ rullar en roll.

Cirka 1 lager håller jag med - det är nödvändigt 2, topp, botten + primer.

just nu ringde han in novosib, 1 kg flytande gummi kostar 170r, förbrukningen är i genomsnitt 3-3,5 kg per kvadrat.

Rulla upp materialet i 2 lager på materialet kommer att gå bort

600 r per kvadrat.

Så jag tycker mycket svårt att prova WR.

För ett år sedan rullade han en rulle av sitt hus av Tomsk Roofing. Taket är dock en inversion, i vilket skick taket är där nu, det är svårt att se, men det flyter ännu inte :)

Jag tänkte, men bestämde mig för att lämna till nästa sommar, kan penetronen också användas från insidan, men det kostar som det borde (((Så jag bestämde mig för att applicera byggandet i år och se om det kör någonstans, smutsa det med penetronen och penecriten etc., och om inte, lämna som det är.

När jag köpte en bipole fick jag veta att typen ska göras endast i 1 lager per primer, i 2 det rekommenderas inte eller ens omöjligt, även om de planerade att rulla upp i 2 lager initialt. Det andra laget sa att du kan täcka om 2-3 år, och sedan om det behövs. HZ

glöm inte återfyllningen med bra lera, annars kommer hela din uppbyggnad att sakna allt i tid.

Och häll inte ut jorden, och i synnerhet med stroymusor, bara lera.

det finns en akvatron-6, bara en papegoja är sämre än en penetron och kostar flera gånger mindre. Papegojorna i detta fall är enheter i vattentätning, jag kommer inte ihåg vilka, men jag har sett en jämförelse någonstans.

Wick populär oro, associate professor vid avdelningen för repressiv yrkesutveckling.

Konstigt, även i handboken står det att detta är toppskiktet, vi måste spotta i ögat, vem sa det.

Även om samma information inte är riktigt på technoNIKOL, hur ska en bipolekaka ordnas ordentligt. det handlar om tekniker är. men bipoler är desamma, det finns flera modifieringar, det finns också för det nedre lagret

Det finns en manual på deras hemsida, här är det:

Vid överhettning eller takläggning av en takmattan, är det tänkt från 2 lager. Takmaterial med grovkornigt förband används för toppskiktet.

Bipol TKP-topp
Bipol CCI botten

Wick populär oro, associate professor vid avdelningen för repressiv yrkesutveckling.

Vätskegummi för vattentätning: recensioner om materialets + funktioner i ansökan

Till takets arrangemang idag är det ganska allvarliga krav: att skapa en fuktimpermeabel beläggning som enkelt upprepar takets form, motstår ultraviolett strålning och eventuellt dåligt väder. Och bland alla produkter som erbjuds på marknaden anses modernt flytande gummi för vattentätning vara en av de mest tillförlitliga - ett unikt funktionellt material som skapar ett ogenomsläppligt skal på olika objekt.

Och om du inte har hört något om det, kommer vi gärna ge dig den senaste informationen!

innehåll

Fördelar och nackdelar med innovation

Låt oss ta en titt på först, vad exakt är ett takvätskegummi och hur enkelt eller komplicerat installationen är:

Hög vidhäftning till basen är av största vikt. Så, om vatten tränger in genom en sådan beläggning, ska den inte hällas under den. Om vi ​​pratar om ett membran, så är det tyvärr det, och membranet vid denna tid tillåter inte att fukt torkar, för att kommer oavsiktligt att skydda det från solen.

Men flytande gummi bildar en fast film som är fast fastsatt på taket, och det borde inte finnas några vattenlinser under den. Naturligtvis, om du helt följde tekniken.

Det är gummi som kallas innovativt material senare, vilket har en unik stretchförmåga på upp till 1650%. I praktiken visar sig en 5 cm bit av en sådan film sträcka sig upp till 80 cm! Vad är det värdefullt för taket? Eventuellt knappt märkbar för takets ögonrörelse kan inte skada den isolerande mattan, och till och med en liten spricka kommer att spännas av sig själv.

Vätskegummi är också lämpligt för korrosionsskyddande trä-, metall- och betongtak. I motsats till den vanligare bitumen sprutas flytande gummi med en kall metod, och det bildar ganska snabbt ett integrerat, sömlöst membran på takytan, med hög vidhäftning mot nästan vilket material som helst. Och i slutändan får vi det flytande takets värdefulla egenskaper:

  • absolut gas-, vatten- och ångproduktion
  • högt motstånd mot ultraviolett och ozonregn;
  • lättvikt (nästan 4 gånger mindre än för rullmaterial).
  • förmåga att motstå termisk stress och aggressiv miljö
  • brandsäkerhet och icke-toxicitet;
  • bibehåller sin struktur oförändrad under hela sitt liv;
  • Smartminne, när materialet självt skärmar slumpmässiga hål!

Ett annat flytande gummi kallas "sprayed". Om flytande gummi producerats i enlighet med kända internationella miljöstandarder, kommer det inte att innehålla flyktiga ämnen och lösningsmedel, och kommer därför inte att ge någon obehaglig lukt.

Det flytande gummit har en riktigt fantastisk elasticitet, och även över åren är draghållfastheten hög. Ju äldre ett sådant tak, desto hårdare blir det, men samtidigt blir elasticiteten bevarad och beläggningen avtar inte och smälter inte.

Tack vare allt detta ger ett flytande gummitak en 20 års garanti. Naturligtvis kommer flytande gummi att kosta dig mer än många andra takläggningar, men det varar längre än de gör. Därför är frågan om det ekonomiska genomförandet av ett sådant köp inte så enkelt!

För jämförelse, vid användning av vattentätning per 1000 m 2, erhålls 10 000 meter sömmar. Kort sagt, så många som 10 kilometer farliga platser, för att inte tala om slumpmässiga defekter.

Till skillnad från konventionell mastik och takfilt, fördröjs eventuell skada på ett flytande gummi av sig själv:

Ett annat viktigt plus är att flytande gummi aldrig förstörs av vibrationer. Det är anledningen till att välkänt gummi med rätta kallas "smart" byggmaterial. Ett sådant tak har framgångsrikt använts i väst i flera årtionden!

Här är till exempel en underhållande video om hur ett inversionstak skapas, där det första och viktigaste lagret är flytande gummi:

För priset på detta flytande gummi jämförs ofta med bältros, eftersom och livslängden här är nästan densamma.

De som redan testat gummistaget är överens om att täcka taket med rullmaterial år efter år inte kommer att uppnå några fördelar, medan det räcker för att få en rulle och en högkvalitativ förening.

Varför är det dåliga recensioner?

Tyvärr fann bland professionella takläggare ofta att flytande gummi absolut inte är lämpligt för att täta taket. Och som ett resultat av sådana verk flyter mer än 80% av lederna.

Men låt oss ta itu med detta koncept. I själva verket innebär det flytande gummit ofta ett bredare koncept än det borde vara och det är utformat för masskonsumenten. Vätskegummi kallas ofta mastic som liknar det och uppfyller följande kriterier: Vattentätt, elastiskt och kapabelt att sträcka.

Och ofta har det här takmaterialet inget att göra med gummit själv, vilket är tillverkat av gummi. Därför skulle det vara korrekt att kalla ett sådant material en sömlös sprutad vattentätning, som tillverkare försökte göra, men termen vred inte bland vanliga människor.

Till exempel är ett av de vanligaste misstagen att anta att flytande gummi är en blandning av bitumen och latex. Dessutom lyckas även producenterna själva hävda att de producerar exakt "flytande gummi" för att locka till sig potentiella köpare.

Och ja, en sådan komposition är lite resistent mot ultraviolett. Dessutom visar i deras reklamfilm hur sådant gummi lätt avlägsnas från ytan i form av en film! Vilken typ av vidhäftning kan vi då prata om?

Detta flytande gummi strömmar inte ner från taket även i extrem värme och spricker inte i kylan. Lyckligtvis finns det redan en framgångsrik erfarenhet av att använda flytande gummi i Yakutia. Flytande gummi åldras inte som bitumen, eftersom Det finns en speciell polymer, men det tillåter inte att de eteriska oljorna avdunstar. På grund av detta tjänar ett sådant tak inte mindre än 20 år:

Dessutom utvecklades flytande gummi ursprungligen utomlands, där kraven på brandsäkerhet och ekologi är bland de högsta. Det är därför importerade analoger är säkra för människor och växter, icke-brandfarliga och giftfria. Så mycket att de även är lämpliga för att ordna en konstgjord damm och en behållare av dricksvatten.

Du bör inte förväxla flytande gummi för takläggning med en så snäv fokuserad produkt som Plasti Dip och dess analoger. Detta är verkligen flytande gummi, men är endast avsett för bilar och är inte lämplig för takläggning. Ja, det här gummit avlägsnas lätt med en tunn film, för hon behöver inte allvarlig vidhäftning.

Också ibland finns det ett påstående att vid framställning av flytande gummi för taklösningslösningen används, vars strömmar sedan blir kvar på taket. Faktum är att det i vissa gummimärken verkligen finns salt som späds vid 1/100 - absolut obetydligt. Gummistaget har inga ingredienser som kan lösas upp i vatten. Detta är helt annorlunda än den populära gummifärgen, var uppmärksam!

Marknadsöversikt - vilka produkter är betroda?

Olika tillverkare har sin egen åsikt om kompositionen av flytande gummi, vilket också bestämmer slutkvaliteten. På den inhemska marknaden representeras flytande gummi, nämligen vad de menar med det, representeras av fyra företag: Technoprok, Germtechno, Germpromstroy och Well-C Technologies. Dessa är officiella distributörer av flytande gummi, Pazkar, Huske och Premium Liquid Rubber.

Vätskegummi från flytande gummi är en elastomerisk vattenemulsion baserad på petroleum och speciella polymerer.

En av de mest populära ryska utvecklingen inom detta område är Profix och Syntomast flytande gummi:

Syntomast är ett innovativt belägg baserat på polymerer som är mest resistenta mot atmosfärsförhållanden och aggressiv miljö. Samtidigt tillverkas sådana mastik i färg och är mycket populära, eftersom den breda färgmängden värderas främst av designers.

Och de bestämmer ofta vilken typ av material som ska användas. I själva verket är Syntomast Roof en tät pasta baserad på vatten, som levereras i volymer från 20 till 200 liter, i form av röd, beige, blå, vit, grön och svart.

Det andra kända inhemska varumärket av tvåkomponent flytande gummi - Profix. Det utvecklades, som de säger, "från grunden till taket."

GPSpraykote flytande gummi, som rekommenderas för föremål av det ryska försvarsministeriet, är också känt för sina utmärkta egenskaper. Den är gjord på basis av en polymer-bitumen vattenemulsion, därför appliceras den kallt med hjälp av en spruta. Det skiljer sig från andra analoger av egenskapen att omedelbart härda.

Goda recensioner kan höras om det inhemska flytande gummit Liquid Gummi, som produceras av importerad teknik. Den är baserad på en vattenhaltig emulsion av renade modifierade bitumener och polymerer som skyddar beläggningsbrunnen mot aggressiva medier och ultraviolett strålning.

Vätskegummi "Element" får också sin popularitet. Detta material är baserat på modifierat gummi, vilket skapar en nano-robot under fabriksförhållanden.

Och äntligen, en annan populär produkt. Fram till nyligen importerade företaget Technoprok sitt flytande gummi från utlandet, men började nu producera självständigt i Ryssland. Dessutom, om du tror recensioner, ganska hög kvalitet. Den enda skillnaden från importerade motsvarigheter endast genom att denna beläggning efter torkning till beröringen är mer styv. Förresten, i folket jämförs Technoprok ofta med israeliska flytande gummi Rapidflex, eftersom De är verkligen lika i sina egenskaper.

Funktioner av applikation på ytan

Den mest värdefulla fördelen med flytande gummi för byggare är att det är lätt att applicera på alla takmaterial både horisontellt och vertikalt. När man arbetar i farliga höjder är detta ett ganska värdefullt ögonblick.

Och på de svåraste ställena, där du vanligtvis måste skulpta något från bitar av samma rulle eller bältros, behöver du bara skicka en ström. Dessutom får flytande gummi appliceras på betong, och på sten, och även på trä.

För att applicera flytande gummi specifikt på taket är minimal förberedelse tillräcklig: ytan behöver bara vara ren och torr.

Hela processen med att spruta gummi är snabb, laget lyckas bearbeta mer än 1000 kvadratmeter per dag och samtidigt behövs bara två personer för att arbeta med utrustningen. En metod för vattentätning av taket beror på vilken typ av flytande gummiöverenskommelse: med en enkel- eller tvåkomponent.

En-komponent flytande gummi

Alla enkeltkomponentmastik är mycket vattenbaserade blandningar. De innehåller speciella fyllmedel, färgämnen, konserveringsmedel, styren-akrylatpolymerer, förtjockningsmedel och även skummedel.

Förresten är det ofta ofta ett-komponent flytande gummi som sprinkles med basalt eller skifferkrummor för att skydda det mot solljus och oavsiktlig mekanisk skada när man går. Och självklart har ingen ännu avstått de estetiska egenskaperna:

Tvåkomponent flytande gummi

Vätskeformigt gummi CBS Synto från företaget "Vattentätteknik" - är en billig mastik för taket, men har god kvalitet.

Kärnan i själva tekniken består i att spruta en bitumen-latexemulsion med en speciell luftlös installation. I det i rörelse under tryck blandas två komponenter, appliceras på ytan och polymeriseras.

Direkt till byggarbetsplatsen levereras flytande gummi traditionellt i separata förseglade fat. Idag använder entreprenörer importerad eller inhemsk utrustning för att spruta flytande gummi. Sådan utrustning fungerar på en bensinmotor och är färdig med slangar upp till 150 m.

Tack vare detta behöver utrustningen inte lyftas på taket:

Upptäck något nytt: den senaste byggtekniken kan överraska dig!

Vätsketäthet för vätsketäthet

Takvattentätning är en viktig punkt som behöver särskild uppmärksamhet. Nedbörd, fuktig luft, negativa effekter av temperatur och miljö - allt detta minskar hållbarheten i strukturen och leder till utseende av fläckar. Dessutom stör rumets mikroklimat, utkast och mycket mer bildas. Och ju desto allvarligare konsekvenserna kan vara!

Högkvalitativ skyddsbeläggning kommer att förhindra allt detta och förlänga strukturen. Det finns många sätt att skapa det. Varje metod för takbeläggning vattentätning har sina fördelar och egenskaper. Det är viktigt att göra rätt val, och för detta måste du lita på egenskaperna hos det valda materialet.

Vätskegummi och dess egenskaper

Som en modern lösning på problemet - flytande gummi. Vi uppmärksammar vår egen utveckling - en-komponent vattentätning "Haveg". Applikationsteknik är enkel, förståelig och kräver inte allvarligt förberedande arbete. Det räcker att rengöra ytan från damm och skräp, och du kan komma till jobbet. Det mjuka membranet bildas efter torkning är absolut säkert och avger inte giftiga ämnen vid upphettning eller kylning.

PBC Haver sina fördelar:

  • livslängd upp till 30 år
  • elasticitet;
  • likformighet;
  • möjligheten att bearbeta fogar, sömmar och svåråtkomliga områden;
  • lämplig för metall, betong, trä och många andra material;
  • tillförlitligt skydd mot fukt
  • påverkar inte luftens rörelse;
  • påverkar inte miljön
  • stort driftstemperaturområde: från -50 ° C till + 85 ° C

Du kan studera fördelarna, recensionerna, nackdelarna med detta material på vår hemsida. Förbrukningen på 1 m² är 1-2 liter flytande gummi, beroende på ytans typ och tillstånd.

Vattentätande tak flytande gummi billigt

I vår webbutik hittar du allt du behöver för att utföra arbete. Vi erbjuder även våra egna tjänster och nyckelfärdiga vattentät. Vi väntar på dig gynnsamma förhållanden, rimliga priser och kvalitetsservice.

Samarbeta med proffs - välj Haveg!

Företagsforum

Ny takreparationsteknik

dikam 16 september 2010

lehiy13 16 sep 2010

dikam 16 september 2010

prostor25 16 september 2010

Vad är det (utrustning, förbrukningsmaterial, reservdelar)? Kostnad på 1 m2?

..Övervaka detta ämne under sommaren. Mycket dyrt. Även orimligt dyrt. Råvaror / eller snarare, komponenter / import.
..I augusti stjäler hästarna 2500 kvadrera tak från mig med sin nya teknik. Endast här är det knepigt, det här taket. Inget nästa år kommer de att vända mig till galvaniserade sömmar. Det är exakt MEMBRANE! Inte ett enda hål på mattan. evigt.

dikam 16 september 2010

Ganska lämpligt för plana tak (garage, affärer). Kan vara relevant vid reparation av tak täckta med rullade material.


Inlägget har redigeratsMaryna: 16 september 2010 - 13:48

lehiy13 16 sep 2010

dikam 16 september 2010

Snabbt tittat på nätet. Vilket är bättre: UJK-1 eller UJK-2? Berätta om tvätt av enheten och annan vård.


Den mest lönsamma att köpa installationen UZHK-2, den är tvåkanal och låter dig applicera två-komponent vattentätningssystem för snabb härdning, både importerat och inhemskt. De har de bästa operativa egenskaperna.
Vid slutet av arbetsskiftet tvättas installationen genom att pumpa dieselbränsle (dieselbränsle) och munstyckena tvättas dessutom i ett lösningsmedel.

Avalas 17 sep 2010

prostor25 17 sep 2010

vattentätningsrulle (jag skriver inte namnet) 70m2 - 1500 rubel => 1m2 = 21 rubel

Rubemast KHP - 36 rubel / m2. Rubemast HKP - 42 rubler / m2 ovanifrån. Gass och arbete. Här är ett sådant uppbyggnadstak.

lehiy13 17 sep 2010

prostor25 17 sep 2010

Vad gäller priser vill jag jämföra det pris som kunden betalar, och inte priset på materialet.

..Jag skrev det beräknade priset, med moms. Det här är 280-300. Den här siffran är Zack och betalar.

dikam 17 sep 2010

lehiy13 17 sep 2010

..Jag skrev det beräknade priset, med moms. Det här är 280-300. Den här siffran är Zack och betalar.

Vi skrev samtidigt svaren.

lehiy13 17 sep 2010

dikam 17 sep 2010

Generellt sett i nete rekommendationer mastic tillverkare. Det är nödvändigt att noggrant rengöra och avfetta ytan, temperaturbegränsningar är ganska känsliga.


Rekommendationer från tillverkare av tvåkomponentmaterial i det flytande (kalla) taksystemet för ytbehandling innan de appliceras:

lehiy13 17 sep 2010

Avalas 19 sep 2010

Jag anser att valet av metod och material beror helt och hållet på terrängen, antalet tekniska punkter och villkoren för driften av taket. Ett exempel på driftsförhållandena kan kallas ett platt tak i en butik, monterad eller inbyggd i en hög byggnad 1 våning. Flaskor, bitar av trä, bitar av järn, bitar av tegelstenar flyger från fönstren på taket och slår golvet. På sommaren värms detta skrot och inbäddas i beläggningen. Det skulle vara intressant att jämföra vad som är bättre i detta fall: sprutning eller rulle.

Är du rädd för den ursprungliga kostnaden för att applicera ett flytande tak? Låt oss jämföra hur mycket du ska reparera traditionella tak: Takmaterial i "takmaterial" -gruppen under våra klimatförhållanden förlorar sin huvudsakliga funktion - vattentätning på 3-5 år. Valsad betongbitumen-mineral på icke ruttande baser, kan tjäna i ca 10 år. Kalla (flytande) tak, tjäna 20 år.
Jag håller med om att med en okunnighet om nya material och teknik, gör en vanlig konsument i verkligheten - i stället för att spendera pengar en gång om 20 år - ett val för en mindre "dyr" engångskostnad för ett ruberoidtak. Att spara "en gång där" oroar inte konsumenten lite, det viktigaste är att göra det "billigt" - och om 3-5 år. Dessutom, om du har ett platt tak, och du bestämmer dig för att göra en större översyn, måste du ta bort alla gamla omslag, och det är pengar. Vätsketäckning kan appliceras på det gamla lagret och på vertikala ytor!


Hur mycket är skiffer och zink?
mest av allt i det flytande taket skrämmer galaktisk spruta för 70 + tusen r och var ska man leta efter en specialist på den här enheten och hur mycket ska han betala?

När du förbereder ytan är den dedusted, rengjord av morterfläckar, smuts, fett. Hår och fuktborstar används i dessa operationer; trasor doppade i bensin, aceton; tryckluftsblåsning. Före beläggningen måste substratet noggrant primeras - priming utförs av komponent A.


Ansåg du extra kostnader för att installera en kamera med en maskingevär? arbetstagare har en dålig vana att röka mycket och kasta cigarettstöt i bensin, vad ska jag titta på och skjuta dem? bränna hela huset i röven

Det är förbjudet att applicera beläggningen under regn eller snöfall om det finns risk för nederbörd på basen (det finns inga skyddstält över taket)


Okej, vi anlitar en shaman, kommer att driva bort molnen.

lehiy13 19 sep 2010

skiffer och otsinkofka

Det handlar om plana och svåra reläer.

dikam 19 september 2010


När det gäller beredningen av basen för applicering används bensin (aceton) endast för att avlägsna fettfläckar (oljor) - är överens om att de är sällsynta. I de flesta fall är det tillräckligt att ta taket (med luft under tryck), och sedan trycks komponent A genom - det är inte brandfarligt och ofarligt.
Installation för att applicera ett flytande (kallt) tak betjänas av två arbetare, det är inte svårt att arbeta med det - det liknar att man applicerar färg från en airbrush.
Kostnaden för att installera UZHK-2 är ca 70 tr. Importen är ca 150-200 tr. Du kommer att hålla med om att dess kostnad är en storleksordning lägre än importerade.

lehiy13 19 sep 2010

dikam 20 sep 2010

dikam, förgäves har du fokuserat på taket. Enheten kommer att ha en annan användning, såsom tätning av fundamentet. Kanske kan båtarna förseglas istället för tjära. Vad mer?


Installation UJK-2 kan användas för:
vattentätning av badrum, badrum, balkonger, olika betongkonstruktioner - tankar, gruvor, rum, etc.
Höga korrosionsegenskaper för flytande gummi gör det möjligt att bearbeta olika metallbehållare, strukturer och strukturer. Dessa kan vara tankar för bensinstationer, olika lager, rörledningar, båtar, bilar, bilar, släpvagnar, master, poler och mycket mer.
Materialets vidhäftning är sådan att den kan appliceras även på glas, hög tixotropi tillåter bearbetning inte bara horisontella, men också vertikala ytor. Beläggningen efter torkning kan målas i olika färger.
Olika formuleringar är nu tillgängliga (lämpar sig för applikation genom installationen) med olika egenskaper, så installationen kan användas för olika ändamål.
En av de anvisningar vi erbjuder är produktion av en karbamidskuminstallation, i så fall är installationen färdig med en extern mixer. Urea skum är ett utmärkt isolerande material. När du fyller det här materialet med inre väggåpningar eller värmer upp ett hus utanför i ett uppvärmt rum, kommer du inte att frysa även i den allvarligaste frosten, även om du med en tjocklek av 5 cm fortfarande behöver värmas upp, till exempel med en oljevärmare. Värmeväxlingskoefficienten för en fem-centimeter karbamidskumdynam är ungefär densamma som den för en 90 cm tjock murmur. I en brand brinner inte karbamidskummet. Även om smält metall droppar på den, tänds den inte - det kommer bara att börja sakta indunstas, och dess avdunstning är praktiskt taget giftfri. En annan fördel - han gillar inte gnagare, som kan slå de flesta isolerande ämnen i damm. För framställning av ureaskum producerar vi en specialiserad enhet UPKP-1 eller UPKP-2.

prostor25 20 sep 2010

Installation UJK-2 kan användas för:
vattentätning av badrum, badrum, balkonger, olika betongkonstruktioner - tankar, gruvor, rum, etc.
Höga korrosionsegenskaper för flytande gummi gör det möjligt att bearbeta olika metallbehållare, strukturer och strukturer. Dessa kan vara tankar för bensinstationer, olika lager, rörledningar, båtar, bilar, bilar, släpvagnar, master, poler och mycket mer.
Materialets vidhäftning är sådan att den kan appliceras även på glas, hög tixotropi tillåter bearbetning inte bara horisontella, men också vertikala ytor. Beläggningen efter torkning kan målas i olika färger.
Olika formuleringar är nu tillgängliga (lämpar sig för applikation genom installationen) med olika egenskaper, så installationen kan användas för olika ändamål.
En av de anvisningar vi erbjuder är produktion av en karbamidskuminstallation, i så fall är installationen färdig med en extern mixer. Urea skum är ett utmärkt isolerande material. När du fyller det här materialet med inre väggåpningar eller värmer upp ett hus utanför i ett uppvärmt rum, kommer du inte att frysa även i den allvarligaste frosten, även om du med en tjocklek av 5 cm fortfarande behöver värmas upp, till exempel med en oljevärmare. Värmeväxlingskoefficienten för en fem-centimeter karbamidskumdynam är ungefär densamma som den för en 90 cm tjock murmur. I en brand brinner inte karbamidskummet. Även om smält metall droppar på den, tänds den inte - det kommer bara att börja sakta indunstas, och dess avdunstning är praktiskt taget giftfri. En annan fördel - han gillar inte gnagare, som kan slå de flesta isolerande ämnen i damm. För framställning av ureaskum producerar vi en specialiserad enhet UPKP-1 eller UPKP-2.

..Bra reklam. Kom igen, utbilda vidare..

dikam 20 sep 2010

prostor25 20 sep 2010

För referens: Den genomsnittliga livslängden för arktäckningsmaterial är nästan densamma (svart stål med enkelsömtak - 20 år, galvaniserat - 25 år, asbestcement-korrugerade ark (skiffer) - 30 år.
Nackdelar med asbestcementcement (skiffer). Asbestcementstaket förlorar sina vattenskyddande egenskaper över tiden. Den yttre ytan blir svullen. Kantarna på arken är lättskurna och splittrade (speciellt i längdriktningen i asbestcement-korrugerade ark). Dessutom är ett sådant tak på skuggade områden ofta täckt med lavar.
Samtidigt glöm inte att för installation av de angivna taken är det nödvändigt att konstruera en obreshotka med en höjd på mer än 20% (den optimala takhöjden är 20 °. 45 °), det här är en extra tid på pengar.

..Fortfarande, fabriker som producerar takmaterial och ytbeläggning, expandera och arbeta. Även om det verkar skulle ditt spraygummi ha dött som en klass ett mjukt och platt tak..
. Som en verklig chef minskar du fördelarna hos en konkurrenskraftig produkt och överdriver dina bra konsumentegenskaper. Gå till någon by - det finns fortfarande tak med en vik som är 50-60 år gammal. Och du är 20. Och vikten ger exakt membranet, det finns inte ett enda hål i taket. Det är taket hela tiden..