FORUM.GEXA.RU

Det officiella forumet för företaget GEXA

Izospan AQ proff

Moderator: Izospan

Izospan AQ proff

nester68 "mar 3 2015, 15:12

Re: Izospan AQ proff

Izospan »03 mar 2015, 19:06

Re: Izospan AQ proff

nester68 »05 mar 2015, 15:29

Re: Izospan AQ proff

Izospan "mar 5 2015, 16:16

Re: Izospan AQ proff

zoom »21 maj 2015, 11:25

Re: Izospan AQ proff

Izospan "21 maj 2015, 14:38

Re: Izospan AQ proff

Lis-biker »21 maj 2015, 17:13

Re: Izospan AQ proff

Izospan "21 maj 2015, 20:39

Re: Izospan AQ proff

Lis-biker »21 maj 2015, 22:32

Re: Izospan AQ proff

Izospan "21 maj 2015, 22:40

Izospan AQ proff: egenskaper och syfte

Izospan AQ proff är ett populärt ångspärrmaterial och är välkänt för den ryska konsumenten. Bland det enorma antalet filmer och membran på den moderna byggmarknaden väljer yrkesverksamma ofta denna modell.

Tekniska specifikationer

Izospan AQ proff produceras på produktionsanläggningarna hos det inhemska bolaget "Hex", som specialiserat sig på produktion av polymera byggmaterial. Det tillhör gruppen hydropneumatiska membran och används för att säkerställa ett tillförlitligt skydd av värmeisoleringsfibrer och byggnadselement av byggnader från effekterna av ånga, vind och fukt. Materialet spelar rollen som kompensator för skillnaden mellan yttre och inre temperaturer, varigenom kondensatbildningen minskas avsevärt, och som en följd den totala fuktigheten hos väggarna, isoleringsplattorna och golv. Membranet fungerar som en ångspärr och förhindrar penetration av fukt i rummet från utsidan, exempelvis från en våtkällare eller en ouppvärmd vindsvåning.

Izospan är ett treskiktigt non-woven material, som är baserat på membranpropropen. Filmen kännetecknas av hög ångpermeabilitet, tack vare vilken det lätt tar bort fukt på utsidan. Detta gör att du kan montera membranet utan att använda en batten och lägg den direkt på isoleringen. Materialet tillverkas i rullar 1,6 meter brett, den totala ytan på en rulle är 70,6 m2. Membranvattnets motstånd är 1000 mm vattenkolonn och regleras av kraven i GOST 3816. Indikatorn för längdhållfasthet är ganska hög och motsvarar 330 H / 50 mm. Värdet av resistans mot tvärspänning är 180 N / 50 mm, vilket strikt motsvarar GOST 31 899-2.

Arbetstemperaturområdet för AQ proff isospass sträcker sig från -60 till 80 grader, materialets densitet är 180 g / m2, permeabiliteten för permeabilitet per dag motsvarar ett värde av 2100 g / m2, ultraviolett motstånd av 12 månader. Filmen används framgångsrikt för att utföra vatten-, ång- och vindskydd av strukturer, på grund av vilket det anses vara det universella och mest populära sättet att isolera bland membran.

Isospan-förpackningen är färdig med instruktioner för användning som innehåller formeln för beräkning av önskad mängd material, samt intyg om överensstämmelse och brandsäkerhet.

Fördelar och nackdelar

Populariteten och den höga konsumentens efterfrågan beror på ett antal otvetydiga fördelar med detta material:

  • Den kompletta miljösäkerheten för Isospan AQ proff gör att den kan användas i alla typer av civila byggnader och industribyggnader utan begränsning.
  • Utmärkt ångpermeabilitet av materialet säkerställer en snabb borttagning av ånga, vilket förhindrar utseendet av mögel och svamp.
  • Höghållfasta värden förlänger avsevärt livslängden hos polymerfilmen och eliminerar behovet av dess frekventa byte.
  • Izospans vattentäthet gör det möjligt att på ett tillförlitligt sätt skydda väggar, golv och isoleringsmaterial från effekterna av fukt, och förlänger deras livslängd avsevärt.
  • Ökat motstånd mot UV-strålar. Tillverkaren garanterar bevarandet av membrans ursprungliga egenskaper, vilket är under direkt solljus under året.
  • Materialets mångsidighet och mångsidighet gör att den kan användas för att skydda strukturer från ånga, regn, snö, kondensat och vind.

Av minuserna finns inte alltför hög motståndskraft mot mekanisk belastning och risken för oavsiktlig skada på materialet från skarpa föremåls påverkan. Detta beror på att AQ proff izospan är en polymerfilm och, som vilken filmprodukt som helst, är benägen att skära och punktera.

Tillämpningsområde

Användningsområdet för Isospan AQ proff är mycket brett. Materialet har visat sig att arrangera isoleringen av ett sluttande tak och vindgolv. Det rekommenderas att isolera ramväggar och fasader med extern isolering.

På grund av god ångpermeabilitet och förmågan att avleda överskottsfukt på utsidan kan isospan användas för att bilda isolering av ventilerade och träfasader.

Membranets förmåga att passera par i en riktning skyddar endast isoleringsblocken från kondens, som kan bildas av temperaturskillnaden mellan byggnadsstrukturerna och miljön. Detta gäller speciellt för vinden golv, som är väl uppvärmda på grund av att den varma luften i rummet stiger, värmer upp taket. Samtidigt ackumuleras inte fukten från väggarna i isoleringsplattorna utan avges fritt genom membranet. På grund av dessa egenskaper förlänger izospan signifikant livslängden hos fiberplattor, som under lång tid behåller sina prestandaegenskaper och behöver inte bytas ut.

Subtiliteter av installationen

För att säkerställa ett maximalt skydd för konstruktioner och värmeisoleringsmedel bör isospan läggas jämnt, för att undvika bildandet av sprickor och anslutningsutrymmen. Annars kommer isoleringen inte att vara tillräckligt tätt på grund av överträdelsen av beläggningens integritet och risken för fuktinträngning i värmeisoleringsplattans fibrer och överlappning. Installation av izospana kan utföras självständigt: användning av dyra verktyg och engagemang av specialister är inte nödvändigt.

Materialet är monterat direkt ovanpå isoleringsplattorna och innebär inte bildandet av en extra batten. Det vindtäta membranet läggs med den vita sidan ner och fixeras till fiberblocken med en bygghäftare. På toppen av filmen är monterad dekorativ klädsel.

Vid utförande av värmeisolering på det stigna taket läggs filmremsorna horisontellt och fixeras med överlappning. Börja läggning bör ligga under - detta kommer att säkerställa avsaknaden av fickor mellan ränderna och förhindra att regn och smältvatten strömmar under filmen. Under installationen är det nödvändigt att ta hänsyn till att ett ventilationshål ska lämnas nära takets tak, vilket underlättar den normala cirkulationen av luftmassor och säkerställer förångning av förångad fukt på utsidan. Kanten på membranet rekommenderas att sända in rännan.

Detta förhindrar spridning av kondensat och systematiserar dränering.

Kundrecensioner

AQ proff treskiktsvatten-, vind- och ångspärrmembran isopospan används ofta i många typer av bygg- och ytbehandlingar och har många positiva recensioner. Membranets högprestandaegenskaper noteras, vilket möjliggör en avsevärd ökning av livslängden hos den fibrösa isoleringen och som ett resultat stödstrukturerna och byggnaden som helhet. Materialet är en hushållsprodukt, så den säljs till ett bekvämt pris för konsumenterna. Detta skiljer Izospan från liknande membran från utländska tillverkare och gör den ännu mer populär och prisvärd. Uppmärksamhet dras mot bristen på att installera batten, vilket sparar mycket ansträngning och pengar.

Användningen av membranisospan AQ proff gör att du kan utföra högkvalitativ vatten-, vind- och ångisolering av isoleringsplattor och stödstrukturer, vilket sparar tid och pengar, och stöder också den inhemska tillverkaren.

Du kan ta reda på hur du gör en takångare med egna händer kompetent genom att titta på videon nedan.

Valet av vattentätning och ångspärr (Sida 2 av 3)

Sidor Föregående 1 2 3 Nästa

Du måste logga in eller registrera dig för att skriva ett svar.

Inlägg 26 till 50 av 68

26 Svara från admin 2017-03-10 05:40:44

  • admin
  • administratör
  • inaktiv
  • Registrerad: 2017-01-11
  • Meddelanden: 478

Re: Valet av vattentätning och ångspärr

Kostnaden för ett genomsnittligt membran är cirka 5000 rubel. Vad gör du? Hur mycket skillnad? Låt oss räkna. PS Jag kommer snart att öppna Internet - affären kommer att skicka skyddsmaterial över hela Ryssland till min mamma.

27 Svar från Vladimir 2017-03-10 06:07:07

  • Vladimir
  • medlem
  • inaktiv
  • Plats: Ur Izhevsk
  • Registrerad: 2017-01-28
  • Meddelanden: 190

Re: Valet av vattentätning och ångspärr

Och några år senare kommer du bli mycket förvånad. Erfarenheten kommer med tiden. Membranets tunna budget stratifierar med tiden och egenskaperna är klart för höga, så jag rekommenderar att du tar den åtminstone 135. Fortfarande, ta med i beräkningen att innan du stänger taket behöver du rengöra porerna från skräp.

28 Svar från Hokkey1987 2017-03-10 08:26:42

  • Hokkey1987
  • Ny medlem
  • inaktiv
  • Registrerad: 2017-03-10
  • Inlägg: 1

Re: Valet av vattentätning och ångspärr

God dag!
Jag behöver verkligen hjälp från kunniga människor!
Ett hus byggs, andra våningen är en vind, vi ska isolera taket (i framtiden). Plocka upp ett vattentätt membran. Jag läser ovan om JUTA Yutavek115 - en fråga uppstår här: det finns ett par alternativ i ett prisklass, berätta för mig vilket är bättre (jag ber om ursäkt för tautologin):
1. JUTA Yutavek Master
2. Delta DELTA-VENT N
3. Eller stör inte och ta JUTA Yutavek115

Tack på förhand för svaret på en sådan "dum" fråga

29 Svar från Vladimir 2017-03-10 13:48:07 (2017-03-10 13:49:17 redigerad av Vladimir)

  • Vladimir
  • medlem
  • inaktiv
  • Plats: Ur Izhevsk
  • Registrerad: 2017-01-28
  • Meddelanden: 190

Re: Valet av vattentätning och ångspärr

Om du har pengar, så är deltaet bättre, om du känner dig ledsen för pengarna, då har du en bättre utah, men det är bättre. 135. Förra gången du blev mycket besviken över kvaliteten blev det efter min mening tunnare och röttens färger kände sig ledsna för honom.

30 Svar från vital185 2017-03-10 15:41:41

  • vital185
  • medlem
  • inaktiv
  • Registrerad: 2017-02-11
  • Meddelanden: 31

Re: Valet av vattentätning och ångspärr

Kostnaden för ett genomsnittligt membran är cirka 5000 rubel. Vad gör du? Hur mycket skillnad? Låt oss räkna. PS Jag kommer snart att öppna Internet - affären kommer att skicka skyddsmaterial över hela Ryssland till min mamma.

Jag jobbar som en Andutis 115, priset är 2850 rubel. Det enda är att äta från soppen. Diff. Membran. Resten som ska beställas är billigast, den här Isospin AQ proff kostar 7200, resten är utrymme i allmänhet. Saratov, som jag förstår det, skiljer sig från 130 till 130, vilket tjänar mindre som ett tillfälligt skydd, före installationen av huvudtaket 115 - en månad, 130-2, på grund av större densitet och styrka, men som jag skrev ovan är 115 ondutis mer än en månad Jag stod i solen och stannade som ny, jag gav inte anledning till stratifiering eller förlust av styrka, men jag skulle vilja veta hur han skulle bete sig senare från någon som kontrollerade det om några år

31 Svar från vital185 2017-03-10 15:45:07

  • vital185
  • medlem
  • inaktiv
  • Registrerad: 2017-02-11
  • Meddelanden: 31

Re: Valet av vattentätning och ångspärr

Och några år senare kommer du bli mycket förvånad. Erfarenheten kommer med tiden. Membranets tunna budget stratifierar med tiden och egenskaperna är klart för höga, så jag rekommenderar att du tar den åtminstone 135. Fortfarande, ta med i beräkningen att innan du stänger taket behöver du rengöra porerna från skräp.

Du vill säga att det med tiden är 115 som kommer att kollapsa under taket, ägarna kommer att översvämma kondensatet, och jag kommer att få omarbeta taket?

32 Svar från Vladimir 2017-03-10 16:43:45

  • Vladimir
  • medlem
  • inaktiv
  • Plats: Ur Izhevsk
  • Registrerad: 2017-01-28
  • Meddelanden: 190

Re: Valet av vattentätning och ångspärr

Vital185, det beror på hur mycket du ger en garanti för ditt arbete, jag vill inte skrämma dig, men varnar dig mot material av dålig kvalitet, om kontoret inventerar mig med en Schmandutis-budgetfilm, avstår jag från garantin, vi har en maximal garanti för taket på Ondutis 115 Ja, det finns kompromisser, men jag kommer inte att annonsera, jag rekommenderar bara dig att använda bättre material och motivera dina kunder. Hitta en video där takfilmen kontrollerades ontutis, hällde vatten och hon sipprade i båda riktningarna så att representanten omedelbart sprang upp som en lash en nd sa att de kom till festen av kinesiska målningar))) Jag också budget kunder, men utgifterna ligbez, köpte folk dyrare material från filmen till taket, från detta och garanti på 5 år till livstid))).

33 Svar från vital185 2017-03-11 09:36:32

  • vital185
  • medlem
  • inaktiv
  • Registrerad: 2017-02-11
  • Meddelanden: 31

Re: Valet av vattentätning och ångspärr

Vital185, det beror på hur mycket du ger en garanti för ditt arbete, jag vill inte skrämma dig, men varnar dig mot material av dålig kvalitet, om kontoret inventerar mig med en Schmandutis-budgetfilm, avstår jag från garantin, vi har en maximal garanti för taket på Ondutis 115 Ja, det finns kompromisser, men jag kommer inte att annonsera, jag rekommenderar bara dig att använda bättre material och motivera dina kunder. Hitta en video där takfilmen kontrollerades ontutis, hällde vatten och hon sipprade i båda riktningarna så att representanten omedelbart sprang upp som en lash en nd sa att de kom till festen av kinesiska målningar))) Jag också budget kunder, men utgifterna ligbez, köpte folk dyrare material från filmen till taket, från detta och garanti på 5 år till livstid))).

Tack för råd, men ändå för komfortens skull)))), även om det stratifierar efter några år, måste det fortfarande släppa ånga och ovanifrån kommer det att gå tid att försvinna innan det tränger in isoleringen)

34 Svara från admin 2017-03-11 10:01:55

  • admin
  • administratör
  • inaktiv
  • Registrerad: 2017-01-11
  • Meddelanden: 478

Re: Valet av vattentätning och ångspärr

35 Svar från Vladimir 2017-03-11 11:39:05

  • Vladimir
  • medlem
  • inaktiv
  • Plats: Ur Izhevsk
  • Registrerad: 2017-01-28
  • Meddelanden: 190

Re: Valet av vattentätning och ångspärr

vital185, oroa dig inte, allt kommer att bli bra, du kommer att vara säker på ditt arbete med högkvalitativa material. Jag lagde det också på ett tak av stadens centrum. shinglas budget och nu varje år tittar jag på hur många smulor som finns kvar på det)), som är snabbare att släppa granuler eller min garanti)))

36 Svar från Viktor84 2017-03-11 17:24:40

  • Viktor84
  • medlem
  • inaktiv
  • Registrerad: 2017-01-23
  • Meddelanden: 98

Re: Valet av vattentätning och ångspärr

Som regel tar 70% av installatörerna tak på Izospany, Ondutis, Megaizol etc. etc., för att minska uppskattningarna för objektet, att argumentera med dessa är inte ett alternativ. Förra året kom en klient till punkten smärtsamt (även om han själv var på en stoppad tappning), tog Velour (en högkvalitativ metallplane) utan ända, utan gardin, dumma ås och självgängande skruvar och izospanchik-film. Och det finns ett sådant olyckligt knäppt moln, att de förklarar att de inte förklarar, de kommer dumt in och ber om rabatt på knäna.

37 Svar från vital185 2017-03-11 17:40:23

  • vital185
  • medlem
  • inaktiv
  • Registrerad: 2017-02-11
  • Meddelanden: 31

Re: Valet av vattentätning och ångspärr

vital185, oroa dig inte, allt kommer att bli bra, du kommer att vara säker på ditt arbete med högkvalitativa material. Jag lagde det också på ett tak av stadens centrum. shinglas budget och nu varje år tittar jag på hur många smulor som finns kvar på det)), som är snabbare att släppa granuler eller min garanti)))

Tja, åtminstone lite lugnt))) bara situationen är sådan att människor, som ringer ett dussin team för att mäta och budgetera, uppmärksamma primärt på priset och följaktligen kommer de att tro på den kompetenta "specialist" som kommer att erbjuda "rätt" filmerna för 1300 r, inte för mig, som vill lösa upp det på soup.dif.membrane för 6000r till exempel))) för det här maximala att du kan införa denna soppa.dif.meb för 2850r))) för att jag inte vet hur man ljuger)) och jag känner till kärnan i frågan och jag är glad för dig att du har ett kontingent som har råd med rätt material

38 Svar från Vladimir 2017-03-17 18:09:58

  • Vladimir
  • medlem
  • inaktiv
  • Plats: Ur Izhevsk
  • Registrerad: 2017-01-28
  • Meddelanden: 190

Re: Valet av vattentätning och ångspärr

Idag var jag på Delta-seminariet, jag tittade på bilden av vad som händer med budgetbandet), jag rekommenderar dig också att komma till seminariet.

39 Svar från f0reg1s 2017-04-05 20:30:10

  • f0reg1s
  • Ny medlem
  • inaktiv
  • Registrerad: 2017-02-12
  • Inlägg: 7

Re: Valet av vattentätning och ångspärr

Idag finns det en hel del olika typer och medel för vattentätning, inte bara vid takmontering utan även i badrum och väggar, allt beror på komplexiteten på taket eller föremålet - vilken typ av vattentätning som ska användas, eftersom nästan alla har sina egna egenskaper och syfte. Om vi ​​pratar om taket, är ämnet här ganska noggrant och jag föredrar Hydroplomb-vattentätheten, för dem som inte har stött på https://mpkm.org/shop/gidroizolyatsiya/gidroplomby/, förklarar jag lite att detta material är ett snabbt och hållbart hydrauliskt bindemedel för att stoppa vattenläckor och vårt tak är ett vått föremål och kräver bra material, i själva verket föredrar jag den här typen av vattentätning.

40 Svar från nikita 2017-04-15 16:59:29

  • nikita
  • medlem
  • inaktiv
  • Registrerad: 2017-03-02
  • Meddelanden: 16

Re: Valet av vattentätning och ångspärr

Alex, berätta det för mig! Det är nödvändigt att värma golvet mellan balkarna på andra våningen, eftersom på det första garaget. Från ovanför sätter jag ett ångspärr på isoleringen och genom gapet, golvbeläggningar etc. I garaget på taket måste du dra åt vattentätningen? (förstår jag korrekt?), jag har "Delta Vent plus" kvar från taket, kan jag använda den? och vilken sida till garaget, vilken typ av isolering? (I garaget finns en inskription som på taket och till isoleringen med samma sida som mellan takbjälkarna?) Tack på förhand!

41 Svar från Alexey K. 2017-05-12 02:32:50

  • Alexey K.
  • Ny medlem
  • inaktiv
  • Registrerad: 2017-04-11
  • Meddelanden: 6

Re: Valet av vattentätning och ångspärr

Hej Alexey! Berätta för dig din åsikt om Ondutis SA 130 membran och Ondutis R 70 ångspärr för vinden?

42 Svar från admin 2017-05-12 07:49:56

  • admin
  • administratör
  • inaktiv
  • Registrerad: 2017-01-11
  • Meddelanden: 478

Re: Valet av vattentätning och ångspärr

Jag kan inte säga någonting, tk. personligen har vårt företag inte använt detta märke)

43 Svar från Vladimir 2017-05-13 17:14:27

  • Vladimir
  • medlem
  • inaktiv
  • Plats: Ur Izhevsk
  • Registrerad: 2017-01-28
  • Meddelanden: 190

Re: Valet av vattentätning och ångspärr

Alexey K., av alla Ondutis-filmer, bara en kan betraktas (ett tre-lager Ondutis 130 svart membran) som ett budgetalternativ för böjning. En metall är bättre att välja mer allvarliga membraner som ett delta eller Tyvek (under metallet förlorar högtemperatur- och filmbudgeten egenskaper över tiden.

44 Svar från Vladimir 2017-05-13 19:10:16

  • Vladimir
  • medlem
  • inaktiv
  • Plats: Ur Izhevsk
  • Registrerad: 2017-01-28
  • Meddelanden: 190

Re: Valet av vattentätning och ångspärr


Så här används erfarna takfilmer - pådutis 115 är täckt med trä, 130 täckmantelisolering och ett deltaventil på taket)))

45 Svar från admin 2017-05-13 19:35:24

  • admin
  • administratör
  • inaktiv
  • Registrerad: 2017-01-11
  • Meddelanden: 478

Re: Valet av vattentätning och ångspärr

Det är rätt där och där

46 Svar från vital185 2017-05-14 19:38:07

  • vital185
  • medlem
  • inaktiv
  • Registrerad: 2017-02-11
  • Meddelanden: 31

Re: Valet av vattentätning och ångspärr


Så här används erfarna takfilmer - pådutis 115 är täckt med trä, 130 täckmantelisolering och ett deltaventil på taket)))

Och i vilken bemärkelse förlorar de sina egenskaper? Börjar de läcka eller slutar de producera ånga?

47 Svar från Alexey K. 2017-05-16 07:04:48

  • Alexey K.
  • Ny medlem
  • inaktiv
  • Registrerad: 2017-04-11
  • Meddelanden: 6

Re: Valet av vattentätning och ångspärr

Och vad sägs om Eurovent ångspärr?

48 Svar från Vladimir 2017-05-16 17:28:47

  • Vladimir
  • medlem
  • inaktiv
  • Plats: Ur Izhevsk
  • Registrerad: 2017-01-28
  • Meddelanden: 190

Re: Valet av vattentätning och ångspärr

Eurovent träffades på taken, men jag kommer inte ihåg att montera det, det finns något att säga om ett membran när du installerar det själv - hur tunt det är, hur vinden drar ut det från fästena som lämnar stora hål, hur det dras ut. Resten av dess egenskaper kan kontrolleras av deg innan installationen görs - bygga två rutor och häll vatten på båda sidor och se hur många som saknas och vilken sida, resten bara från att träna om takavsnitt efter några år (under renoveringar) kan något ses av syn - Bunt, resten bara av laboratorium. Så att kontrollera att allt material inte räcker till, så vi försöker ta material från leverantörer som har varit på marknaden under många år och bara gör egen verksamhet. Till exempel shinglas kakel på marknaden i ca 8 år Det är 10, och garantin är 0-15 år och upp till 60 år (från klassen) allt kontrolleras av laboratorier (cykler) uppvärmning, frysning etc. och i verkligheten efter 8 år har 60 procent av granulatet redan gått av och färgen brinner ut, den andra blåses ut Så du bestämmer dig för vad du ska spara, om du köper ett tak för 1500r per kvm. till exempel, och du hoppas att det kommer att ligga i ungefär 50 år, tänk sedan hur länge ditt Deshman-membran kommer att ligga. Jag monterar nu (särskilt för metall) bara täta membraner som delta, tegola, skilsmässa och andra, och jag blåser luft från skräp framför taket med luftfläktar (för att inte förlora ångpermeabilitet). Jag är inte säljare eller annonsör, jag är precis som du konsumenten, ger endast en garanti och ansvar för det valda materialet på kundens tak.

49 Svar från vital185 2017-05-16 18:09:58

  • vital185
  • medlem
  • inaktiv
  • Registrerad: 2017-02-11
  • Meddelanden: 31

Re: Valet av vattentätning och ångspärr

Eurovent träffades på taken, men jag kommer inte ihåg att montera det, det finns något att säga om ett membran när du installerar det själv - hur tunt det är, hur vinden drar ut det från fästena som lämnar stora hål, hur det dras ut. Resten av dess egenskaper kan kontrolleras av deg innan installationen görs - bygga två rutor och häll vatten på båda sidor och se hur många som saknas och vilken sida, resten bara från att träna om takavsnitt efter några år (under renoveringar) kan något ses av syn - Bunt, resten bara av laboratorium. Så att kontrollera att allt material inte räcker till, så vi försöker ta material från leverantörer som har varit på marknaden under många år och bara gör egen verksamhet. Till exempel shinglas kakel på marknaden i ca 8 år Det är 10, och garantin är 0-15 år och upp till 60 år (från klassen) allt kontrolleras av laboratorier (cykler) uppvärmning, frysning etc. och i verkligheten efter 8 år har 60 procent av granulatet redan gått av och färgen brinner ut, den andra blåses ut Så du bestämmer dig för vad du ska spara, om du köper ett tak för 1500r per kvm. till exempel, och du hoppas att det kommer att ligga i ungefär 50 år, tänk sedan hur länge ditt Deshman-membran kommer att ligga. Jag monterar nu (särskilt för metall) bara täta membraner som delta, tegola, skilsmässa och andra, och jag blåser luft från skräp framför taket med luftfläktar (för att inte förlora ångpermeabilitet). Jag är inte säljare eller annonsör, jag är precis som du konsumenten, ger endast en garanti och ansvar för det valda materialet på kundens tak.

Tja, varför då hitta fel hos andra, hushållsproducenter, om du som sagt säger att det tar tid att kontrollera, eller tydligt visa hur de försämras över tiden, och att köpa Delta, på 15t.r per roll, skulle jag säga så stor tanken och erfarenheten är inte nödvändig, du behöver bara en bottenlös penninglomma hos kunden, men i vårt land finns det människor som inte kan spendera 30-50 tr på en film, och du måste leta efter en alternativ lösning, och du huggar den på roten, utan att ange några grunder eller bevis, förutom att de är täckta med någon form av whiteboardbrädor dessa filmer))

Material som inte är värda att köpa / ansöka.

Jag föreslår att utreda erfarenheten när informationen i titeln / instruktionerna inte sammanfaller med verkligheten.

Kort beskrivning: Vattentätande vindtätt ånggenomsläppligt membran

I olika källor skriver de att materialet används som skydd mot isolering från takets inre sida eller från gatan på väggen under ventilerad fasad.

En gång bestämt sig för att kontrollera vattentätningen.

Materialet isoleras aldrig från vatten... Dessutom blir det bara vått och ger fukt i båda riktningarna, därför tvättas den absolut ut som en vattentätning.

Någonstans i instruktionerna står det att det ska finnas ett utloppsgap på båda sidor av filmen... Jag ser ingen mening med att använda den här filmen..

Kraftpapper kan användas som vindisolering. Det kostar 60 rubel per kilo (i kilo 15 meter vid 0,84 m) lite mer häftklammer kommer att gå iväg men jag tror att det blir billigare ibland, medan allt Kraft-papper blir sämre än izospana ibland. Men ångavbrott

Också, i åtminstone i instruktionerna är det skrivet att Izospan är lättstabiliserad (det är inte rädd för UV) om en månad + inte stängd börjar det riva och smula, så att inget försvar är inblandat.

S. S. Nu kan du läsa instruktionerna noggrant, men jag hittade aldrig den på tillverkarens hemsida, det var skrivet i broschyren att det kan användas för takmaterial och det var också skrivet att det inte kan användas som ett temporärt tak, men det är fortfarande frågan om det hydrauliska skyddet.

Izospan A är inte en vattentät, men ett vindtätt membran. Han håller inte vatten. Anvisningarna är skrivna. Vattentätning är Izospan AM och Izospan AQ-prof. Tja, för ett tillfälligt tak är izospan inte något lämpligt, sönderdelas i solen mycket snabbt

Göra ytterligare element för tak och fasad (skridskor, hörn, backar, ebbs, etc.). Tomsk. Energi 10. t.32-31-70
http://imhodom.ru/node/14492
(skriv in lichku)

Om izospan var holivar. En av eleverna märkte också fotofobi av Isospan A och rådde honom att utesluta honom från omvärlden. Till förmån för Tyvek, till exempel.

Men med samma framgång kan du ligga ut i solens penoplex och dra samma slutsatser. Holivar tycktes inte sluta där.

Izospan A är inte en vattentät, men ett vindtätt membran. Han håller inte vatten. Anvisningarna är skrivna. Vattentätning är Izospan AM och Izospan AQ-prof. Tja, för ett tillfälligt tak är izospan inte något lämpligt, sönderdelas i solen mycket snabbt

Årets struktur i solen och regnet förändrades, det blev som en servett. Två olika rullar - två olika material, även ögat kan se. Behöver jag skrapar för att erfarenheter eller kunder ska skrämma?)))

Barnkläder, leksaker, böcker. Handla "aKroha" | Webbplats med gratismeddelanden "SalMart"

Izospan A är inte en vattentät, men ett vindtätt membran. Han håller inte vatten. Anvisningarna är skrivna. Vattentätning är Izospan AM och Izospan AQ-prof. Tja, för ett tillfälligt tak är izospan inte något lämpligt, sönderdelas i solen mycket snabbt

Årets struktur i solen och regnet förändrades, det blev som en servett. Två olika rullar - två olika material, även ögat kan se. Behöver jag skrapar för att erfarenheter eller kunder ska skrämma?)))

Så det står 2-3 månader mot UV! Naturligtvis en trasa. Naturligtvis klumpar. Men zafigachte izospan under siding och tayvek. Och jämföra på ett år. Och om det inte finns någon skillnad, varför betala mer?
Självklart är izospan värre än tayveka, men det utför sina funktioner när de används korrekt.

. Så det står 2-3 månader mot UV! Naturligtvis en trasa. Naturligtvis klumpar. Men zafigachte izospan under siding och tayvek. Och jämföra på ett år. Och om det inte finns någon skillnad, varför betala mer? Självklart är izospan värre än tayveka, men det utför sina funktioner när de används korrekt.

NEJ - OCH DET FINNS INTE! Det sägs inte trampa - det betyder inte att trampa! Sagt trasa - det betyder trasa!

Och skillnaden kan kännas om några år (inte om ett år)))))) Som till exempel med skum; - Det är helt för sig själv och går ut i skuggan, bara långsammare och i de ställen där det nästan inte finns någon sol eller endast delvis skugga. Till exempel - från inuti rummet..

sho?! och skummet ruttar redan i solen !?

Berätta var du ska köpa skum från Tyvek?

Och skummet har alltid dött i solen. Och för vem är det här nyheterna?

Jag lägger till i listan över MagistrDev keramiksten. Trots det faktum att det brinner (tydligen ligger) - en tegel som ligger i solen i 3 år smuler! Vem vill bygga ett hus i 3 år! I ugnen till listan!

Jag lägger till i listan över MagistrDev keramiksten. Trots det faktum att det brinner (tydligen ligger) - en tegel som ligger i solen i 3 år smuler! Vem vill bygga ett hus i 3 år! I ugnen till listan!

Slutsats - betongbunker, Han kommer förmodligen inte att misslyckas. Och det viktigaste för en nybörjare - NAVICITY - också vacker

Tja, för ett temporärt tak är izospan inte något lämpligt, sönderdelat i solen mycket snabbt

Izospan D klarar sig väl, verifieras av personlig erfarenhet, fasaden och materialet stängs tillfälligt under två år, och trädet under det stoppar inte.

Don phihek, beroende på vilken produktion och vilken tegel.

Människor kommer från ingenstans (c) Picknick

TV, det är du obmatali dem loggar hus? På platsen för izospana om D är det skrivet "Tack vare UV-stabilitet och hållfasthetskännetecken kan den användas som en tillfällig beläggning för vattentäta väggar och tak, men inte mer än 3-4 månader."

TV, det är du obmatali dem loggar hus? På platsen för izospana om D är det skrivet "Tack vare UV-stabilitet och hållfasthetskännetecken kan den användas som en tillfällig beläggning för vattentäta väggar och tak, men inte mer än 3-4 månader."

Ja, men inte timmer, men skelettet (sommarstugan för året runt levande), stängdes tillfälligt ute för att behålla väggarna, händerna gick inte fram till fasaden :).

Jag har nog inte skapat ämnet korrekt, men jag lägger till en domstol om observationer på taket däck...

På min fråga är vad skillnaden mellan professionell golv och metallplattor

Alla säger alltid att det inte finns någon skillnad, så ta det mer och ta det, och så golvet nästan utan trimning erhålls när du lägger det och det ligger och golvet är bättre...

Och nu ska vi gå.

Bättre metall bältros bättre... överväga

Pris per kvadratmeter

Professionell golv - HC20 0,45 mm med polymerbeläggning

Metallplatta - 0,45 mm med polymerbeläggning

Här är metallplattor 15% dyrare.

Prestanda egenskaper.

I princip är de samma material av samma tjocklek och alla kommer att ha samma värde.

Och då finns det en men det är regn. Tja, hellre regnkottar och annat skit som kan falla på taket.

Jag kommer att förklara (om det finns många som vill samla information och förklara mitt uttalande mer vetenskapligt)

Till exempel är sluttningen 6 meter lång och bredden på en övre våg av 35 mm wellpapp + kant är ca 50 mm och det visar sig ett sådant rör genom vilket det regnar kommer mycket högt att ringa... vilket hörs både utanför och det saddaste i rummet... inte bara direkt genom taket men och genom fönstren.....

Metallplattorna förstärkar genom varje kvadrat med storleken 180 * 350

Jo, det är ju mer rigidt och det är inte ett ringsignal, men ett mer ihåligt ljud, vilket inte är så irriterande.

Baserat på ovanstående, för att bekämpa ringen har jag en ruberoid under det profilerade arket (eller snarare, ruberoidet låg och jag rengjorde inte det bara skruvas på toppen av profilerade golv)

Det visar sig att vi lägger till priset på ruberoid till kostnaden för materialet, och det här är 46 rubel en kvadrat (en rulle med 470 rubel 15 rutor i det är nödvändigt att sätta ruberoid med en överlappning på 10 rutor) och kostnaden för det extra takläggningsskiktet är att

Fyrkantsplattor 435

Och kvadraten på ett professionellt golv är 375 + 47 = 422 rubel...

P.S Detta är bara min observation och kan bryta den till strimlingar

Jo, jag vet inte i det första inlägget, det är vettigt att göra observationer av alla som pratade

Izospan i AQ proff serien: tekniska egenskaper och egenskaper vid installationen

Idag finns bland de professionella materialen inom byggsektorn ett brett utbud av ångspärrfilmer med olika tekniska egenskaper. Izospan aq proff bland dem har en ledande position. Denna produkt används för att skydda lokalerna från ånga, kondensat, fukt och andra atmosfäriska fenomen. Det förhindrar också bildandet av svamp och rot på strukturer. Låt oss i större detalj överväga egenskaperna hos ångspärren och dess tillämpningsmetoder.

Tekniska specifikationer

Alla isospan aq membran är gjorda av polymerer som har mer signifikanta fördelar än konventionella perforerade filmer. Izospan aq proff anses vara en innovativ professionell ångspärr för utbredd användning. Materialet är en film med tre lager, som också fungerar som vind-, vatten- och ångskydd.

Produkten tillverkas i rullar 1,6 meter bred med en total yta på 70,6 kvadratmeter.

Membranet på grund av dess egenskaper är resistent mot ljus, höga temperaturer och har också hög motståndskraft mot vatten och hållbarhet. Detta gör det möjligt att använda izospan аq i isoleringen av olika strukturer under alla väderförhållanden. Den behåller värmebarriärens ursprungliga egenskaper och förlänger lokalernas livslängd.

Beskrivningen, tekniska egenskaper hos izospana aq proff tillåter att den appliceras vid temperaturförhållanden från - 60 grader till +80 grader.

Operativa egenskaper hos varumärket AQ:

  • 180 gram per kvadratmeter densitet;
  • tillverkningsmaterial - polypropen 100%;
  • 355N / 5cm brytningsbelastning;
  • 2100 g per kvadratmeter ångkapacitet;
  • 1000 mm.vod.st. vattenbeständighet;
  • UV-resistans - 365 dagar.


Aq proff izospan membran har blivit erkända inom byggbranschen på grund av deras fördelar:

  • ökad styrka;
  • hög ångpermeabilitet;
  • hög hydrobeskyddskoefficient
  • ingen toxicitet
  • lätthet;
  • enkel installation;
  • UV-resistans.

ansökan

Izospan aq proff används för vattentätning och vindskydd av byggnader av olika slag. I bruksanvisningen rekommenderas materialet att användas i sådana arbeten:

  • Värmeisolering av sluttande tak
  • yttre och inre väggisolering;
  • fasadventilation;
  • ångspärr.

Installation av denna film på taket gör det möjligt att maximera hela konstruktionens livslängd. Aq proff izospan har en fördel: membranet kan fixeras direkt till en värmeisolator utan en speciell ventilationsgapsanordning. Ångspärren läggs på isoleringens vita sida. Detta förbättrar rummets skyddande egenskaper framför vind, regn, fukt och annan nederbörd.

I väggkonstruktioner hindrar isospan av detta märke kondensat från att gå in i isoleringen vilket har en skadlig effekt på praktiskt taget alla värmebarriärer. Enligt instruktionerna är filmen fäst mellan isoleringsskiktet och utsidan. Samtidigt måste ångskyddet passa snyggt utan några slitsar eller luckor längs väggens hela omkrets.

I vindar används ångspärr som skyddande skikt mot kondensation. Materialet, på grund av sin struktur, tillåter fukt att förångas naturligt, utan att impregnera skiktet av mineralull eller någon annan värmeisolator.

Recensioner aq

Recensioner av mästare och vanliga konsumenter som har arbetat med izospan aq profffilm har en positiv karaktär.

Så, till exempel, Stas från Chelyabinsk är nöjd med kvaliteten på denna ångspärr. Han applicerade materialet direkt under taket. Enligt instruktionerna fästade han häftapparaten direkt mot isoleringen med den släta sidan inåt. Efter fem år hålls taket som nytt och huset ständigt varmt.

Sergey från Moskva beskriver de positiva egenskaperna hos detta märke av ångspärr för att isolera den ventilerade fasaden av ett två våningar privat hus. Han sträckte ut materialet och applicerade på mineralullen med en maximal densitet för att undvika akustiska effekter under en stark vind. Personen var helt nöjd med resultatet: fukten faller inte på isoleringen i någon form och strömmar under huden på ett speciellt blindområde.

Victor från Jekaterinburg rekommenderar otvivelaktigt en ångspärr aq för inköp, med hänvisning till att materialet helt uppfyller de egenskaper och egenskaper som tillverkaren förklarat.

Isosospanmembranet med tre skiktens ångspärr används ofta i olika typer av bygg- och installationsarbeten. Dess tekniska egenskaper gör det möjligt att öka livslängden för alla typer av byggnader. Att vara en produkt av inhemsk produktion är materialet inte sämre i kvalitet till utländska tillverkare. Den låga kostnaden för izospan gör det billigt till en stor konsumentkrets. Med tanke på de positiva recensionerna av professionella byggare och vanliga amatörhantverkare kan ångspärren Izospan användas som en pålitlig isolator av fukt och ånga under konstruktion och installationsarbeten av någon komplexitet.

Nyanser av användningen av isoleringsmembran Izospan

I denna artikel kommer jag att överväga parroisolerande membran Izospan från företaget "Hex", med tanke på dessutom sågspån som värmare

Valsade isoleringsmembran Izospan

Du kommer att lära dig vilka typer av membran som finns, vad är omfattningen av syftet med och funktionerna i tillämpningen av var och en av dem. Vi kommer också att studera tekniska specifikationer, testimonials och dokumentation som följer med dessa material.

1 Varianter och skillnader

Alla Izospan-isoleringsfilmer tillverkade av Gex är indelade i fyra huvudkategorier, beroende på funktionsformen.

Ånggenomträngliga filmer för vattentätning och vindskydd, som membran av Izospan A. Denna grupp innehåller material som används som isolerande skikt som skyddar isoleringen och husets väggar mot fukt och vind från miljön.

En egenskap hos dessa filmer är förmågan att passera ånga, vilket gör dem till det bästa alternativet för värmeisolering av trä- eller gassilikathus - väggarna har förmåga till naturlig luftcirkulation genom mikroporer och ventilerade fasader.

Ånggenomsläpplig vattentätning Izospan löser problemet med kondens, eftersom fuktångor inte ackumuleras på membranytan och indunstas fritt i miljön.

Tillverkaren innehåller följande produkter i denna klass av membran.
till menyn ↑

1.1 Izospan AQ Proff

AQ Proff är ett treskiktsmembran som ett reflekterande värmeisoleringsmaterial, vilket tillhör klassen av mycket effektiva, professionella vattentätningsmaterial. Det här är det bästa alternativet att skydda taket, och tegelstenens fasad eller trähus från vind och fukt.

Professionell vattentätning AQ Proff

Ångspärren AQ Proff, som instruktionerna visar, kräver ingen ventilationsgap, vilket förenklar installationen, eftersom det inte finns något behov av att anordna ytterligare mantel. Applicering Izospan AQ Proff - extremt enkelt, materialet är enkelt fastsatt ovanpå isoleringen med en bygghäftare, varefter isoleringen är täckt med en ytbeläggning.

Tekniska egenskaper hos membranet AQ Proff:

  • Ångpermeabilitetsindex - 1000 5;
  • Vattentålighet - 1000 mm. vatten. v.;
  • Längdhållfasthet - 330 N / 50 mm, tvärgående - 180 N / 50 mm.

Tillverkaren av membranet AQ Proff - företaget "Hex" förklarar att membranet klarar 12 månader vid direkt exponering för solljus utan att funktionella egenskaper förloras.

Inkluderat med membranet är en instruktion, en räknare för beräkning av isolering av rörledningar, ett brandskyddscertifikat och ett intyg om överensstämmelse från Rosstroy.
till menyn ↑

1,2 Izospan AS och Izospan AM

Fukt och vindtäta membran utan ångspärrseffekt. Izospan AS och AM har liknande tekniska egenskaper. Dessa typer av filmer skiljer sig endast i maximalt sträckmotstånd, vilket i AM-membran är 160/100 N / 50 mm i längd- och tvärspänning, respektive i AS 190/110 N / 50 mm-filmer.

Funktionsformen för båda membranen är identisk - vattentätning av material för uppvärmning, installerad på väggytor, tak och fasader, vilket kräver flöde av naturlig ångbyte.

Isospans AS- och AM-membrans tekniska egenskaper är följande: Ångpermeabilitetsindex - 880 δ; vattenbeständighet - 1000 mm. vatten. St, stabilitet hos egenskaper vid direkt exponering för UV-strålar - 3-4 månader;

Användningen av Izospan membran för att skydda mineralullen från fukt

1.3 Isospan A och A-OZD

Typer av tätande membran Izospan Izospan A och A-UED särskiljas genom närvaron i kompositionen av råmaterialet för tillverkning av filmer A-UED eldfasta orenheter (såsom vindskydd Izospan membran) genom vilken den har mottagit brandcertifikat RP - 1 (material, flamskyddsmedel).

Omfattning av en värmare Izospan A-OZD - skydd mot fukt av de ventilerade fasaderna. Det funktionella syftet med filmen Isospan A är bredare - förutom fasader kan den användas både som ett vattentätlager i ramväggar och för takläggning och fasader med extern isolering.

Temperaturförhållandena för normal drift för båda membranen varierar från -60 till +80 grader, egenskapernas stabilitet, med direkt exponering för UV-strålar - 3-4 månader.

Motståndet mot sträckning i båda filmerna är identiskt, det är 190 N / 50 mm med längsgående och 140 N / 50 mm med tvärgående spänning.

Filmerna i klass A och A-OZD utmärks av ett index med hög ångpermeabilitet, vilket är 1800δ och 2000δ, vilket gör det möjligt för membranen att effektivt avlägsna fukt, vattenånga och kondensat i atmosfären. Membranvattnets motstånd är 300 mm. vatten. artikel,
till menyn ↑

2 Ångisoleringsfilmer för vattentätning och vindrutan

Membran för ångspärr från företaget GEXA är avsedda för användning vid uppvärmning av väggar, tak och golv. Användningen av ångspärr Izospan bidrar till isoleringens hållbarhet utan förlust av värmeisoleringsegenskaper

Eftersom sådana membran inte tillåter avdunstning av fukt i isoleringen skyddar de isoleringsmaterialet från kondensation, vilket bildas som en följd av temperaturskillnaden mellan den varma luften inuti huset och den kalla ytan på väggen som fryser under den kalla årstiden eller Izospans ångspärr.

Ångspärr Izospan vid uppvärmning av ett tak av mineralull

Kategori av varor för ångspärr av företaget GEXA innehåller följande typer av filmer:

  • Izospan RS.
  • Izospan RM.
  • Izospan B.
  • Izospan C.
  • Izospan D.

2.1 Hydraulisk och ångisolering Izospan RS och RM

Hydro Izospan RS och RM är klassificerad förstärkta membran avsedda för skydd mot vattenånga och tak (såsom produkten, vilket framgår av en återkopplings lämplig för ett sadeltak, och för ett platt tak), och Cementgolvavjämning golv.

De tekniska egenskaperna hos dessa typer av membran, med undantag för brytningsbelastningen, är identiska: ångpermeabilitetsmotståndskoefficienten är 7 Pa / mg, vattenpermeabiliteten är 1000 mm. vatten. Art.

Dragmängden hos RM-membranet förstärkt med polypropennät är 399 N / 5 cm vid längdspänning och 172 N / 5 cm i längdriktningen, med RS-film - 413 och 168 N / 5 cm (som i Isorok-värmeisolering).
till menyn ↑

2.2 Hydraulisk och ångisolering Izospan B, C, D

Membranet Isospan C är tillverkat i form av en tvåskiktsfilm: det första skiktet är slätt, det andra är grovt, en sådan strukturell lösning, vilket framgår av recensioner, bidrar till effektivare avdunstning av kondensat.

Layouten på membranet Izospan med inre väggisolering

C-membranet, som är tillverkat av polypropen, är avsett för ångspärr av isolerade takläggningar, ramväggar, källare, vindar, väggar och betonggolv.

Tekniska egenskaper hos membranet C: ångspärrskoefficient - 7 Mp / mg, vattenbeständighet - 1000 mm Hg, sidovikt på gapet - 117 N / 5 cm, längsgående - 197 N / 5 cm.

Ång- och vattenisolering B och D är desamma i allt utom densitet. Klass D membran har ett certifikat avseende höghållfasta filmer. Längds draghållfasthet för detta membran är 1068 N / 5 cm, tvärgående - 890 N / 5 cm, medan för membran B endast 130 och 107 N / 5 cm.

De tekniska egenskaperna hos båda filmerna är följande: Ångpermeabilitetskoefficient - 7 Pa / mg, vattenbeständighet - 1000 mm. Vatten.
till menyn ↑

2.3 Reflekterande ångspärrfilmer för vattentätning och vindskydd

Hexas reflekterande ång-fuktisolering är ett membran som inte bara skyddar isoleringen på husets väggar, tak och golv utan också speglar värmestrålning, vilket bidrar till effektivare värmeisolering av bostads- och industrilokaler.

Gruppen av reflekterande membran innefattar följande filmer:

  • Izospan FB
  • Izospan FD
  • Izospan FS
  • Izospan FX

Varje reflekterande membranskikt tillverkas i form av en metalliserad polypropenfilm. Alla typer av reflekterande ångspärr är helt ångstäta och vattentäta.

Reflekterande isolering Izospan FD i ett uppvärmt golvsystem

Är att åstadkomma ett membran Izospan Hexa FB, som har avancerat till 140 ° temperaturområde som tillåter dess användning som en ångbarriär och bastu bad, med en hög temperatur torr ånga. Izospan FB har ett brandskyddssertifikat och ett intyg om överensstämmelse med kraven i Rosstroy för isolering av rum med hög brandbeständighetskrav.

Det funktionella syftet med de återstående membranerna av isolering Izospan - skydd av tak, väggar och golvvärmesystem hemma med inre isolering från kondensat.
till menyn ↑

2.4 Förstärkning av anslutningsband

De förstärkande banden Izospan från GEXA-företaget används för anslutning av olika ångtätningsmembran.

Följande bandtyper tillhör denna produktkategori "Hexa": Izospan ML Proff KL, KL +, SL, FL, FL Termo.

Det mest populära alternativet är Izospan ML Proff, som är ett band 60 mm och 300 mikron tjockt, tillverkat av dispersiv akryl, som har vattenavstötande och ångisoleringsegenskaper.

Izospan ML Proff har ett skyddande skikt och silikoniserat papper, vilket ökar styrkan på bandet. Temperaturintervallet för driften av Izospan ML Proff motsvarar temperaturen för användningen av de flesta hexamembranen, den är -40 + 100 grader (brandskydd certifikat är fäst).

Ett exempel på att använda ML Proff för att ansluta en isolerande film

Izospan ML Proff kan användas för att ansluta vattendämpande filmer, platser där filmer angränsar till ytor av plywood, betong, trä, plast eller till plasterade ytor.

Izospan ML Proff har en vidhäftning på 23,3 N / 14 mm, vilket gör att tejpen säkert kan ansluta nästan alla ytor.
till menyn ↑

3 Produktrecensioner

Vi uppmärksammar testimonials av personer med erfarenhet av att använda produkterna i företaget "Hex"

Andrei, 35, Moskva:

Utrustad med ett uppvärmt golvsystem användes Izospan FX Reflective Membrane. När du köper filmen drog genast uppmärksamhet till hur allvarlig företaget - för de varor som var manuell, intyg om överensstämmelse Rosstroy och brandsäkerhet certifikat - är naturligtvis inte utan glädjas.

Izospan FX visade sig vara utmärkt - det varma golvet utan problem har funnits för det sjätte året redan.

Victor, 40 år, Krasnodar:

När vi isolerade vinden, för intern takisolering använde vi Izospan B-film och ML Proff-anslutningsband från Hex-företaget. Jag var väldigt nöjd eftersom det adekvata materialpriset inte hade någon effekt på deras kvalitet - bra prestanda, enkel installation, hållbarhet - allt som behövs av högkvalitativ ång-fuktisolering.